Leven in vrijheid tijdens een lockdown

Vandaag is er weer een nieuwe aflevering in onze serie over het leven in vrijheid. Sida en Henrieke vertellen ons meer over het leven in vrijheid, terwijl het land in een (gedeeltelijke) lockdown zit. Over de kern zijn ze heel duidelijk: ”Of jij vrijheid ervaart en of jij vrij kan leven heeft eigenlijk alles te maken met hoe het binnen in jou zit.”

Omstandigheden
Sida en Henrieke startten hun samenwerking in 2019, nog voordat de coronacrisis begon. Nu zitten we midden in die crisis en heeft ons land al meerdere keer in een lockdown gezeten. Zo ook nu weer. Iets dat volgens Sida geen invloed hoeft te hebben op onze vrijheid. ”Het heeft eigenlijk niks te maken met de omstandigheden. We kunnen dus gewoon in een lockdown vrij leven.”

De uitbraak van de coronacrisis bevestigde volgens Sida en Henrieke des te meer dat leven in vrijheid een belangrijk thema is. ”Heel vaak hebben mensen het gevoel dat de omstandigheden dus bepalen of je vrij bent of niet. Of je dus gelukkig bent misschien ook, of niet. Maar eigenlijk willen wij meer laten zien dat vrijheid iets anders is.”

Leven in vrijheid
Dat je vrijheid ervaart en vrij leeft, heeft veel meer te maken met onze innerlijke leefwereld. ”Hoe kijk je naar jezelf? Hoe kijk jij naar de dingen om je heen? Welke lasten ervaar jij?” Sida en Henrieke geven aan dat bijvoorbeeld onzekerheid of in hoeverre je vertrouwen hebt in God in bepaalde mate bijdraagt in hoe vrij jij je voelt en leeft.

De omstandigheden bepalen dus niet of je vrij bent of niet. ”Als jij gewoon echt aan de slag gaat met het proces binnen in jezelf en je hebt gewoon zekerheid van wie jij bent, wat God belooft in het woord en jij trekt je niets aan van wat anderen van jou vinden, of wat anderen over jou zeggen, alleen die twee dingen, dat geeft al zo’n vrijheid in je hoofd.”

Bekijk de volledige video hieronder:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen