‘Levensgenieters’ Peter en Rachelle hadden alles wat ze maar wilden: “Maar toch ervoeren we zonder God leegte”

Sensation White, Indian Summer en nog wel andere festivals en feesten die toegevoegd kunnen worden aan het lijstje waar wij vast en zeker geweest zijn. Niet samen, want in die tijd hadden wij geen relatie en kenden we elkaar alleen maar ‘vaag’ vanuit de kerk van onze ouders. Ik was niet vies van een sigaret, een flinke borrel en op zijn tijd een goeie joint en Peter deed niet moeilijk over een pilletje wanneer hij op een goed feestje was. Grote tatoeages en piercings voor haar en voor hem een goeie baan, eigen huis, dikke auto en genoeg aandacht van vrouwelijk schoon.

Over ons beiden durf ik te zeggen dat we ons leven leefden, in al zijn voorspoed. Opgegroeid in een welvarend typisch Hollands gezin waarin beide ouders van elkaar hielden, het ontbrak ons aan niets en er was thuis een goeie sfeer. Onze ouders beiden bezochten dezelfde kerk, trouw en toegewijd. Maar naar de mening van ons als jonge studenten en tieners, was het allemaal maar saai en religieus. We werden vrij gelaten in onze keuzes en zo geschiedde dat we een zogeheten ‘werelds leven’ leidden, wij hadden Jezus niet nodig, dachten we.

Stormen
In ons leven, nog steeds apart van elkaar, staken er diverse stormen de kop op. Peters moeder werd ziek en overleed aan kanker, ikzelf werd ziek en raakte blind aan een oog en even later stierf ook mijn moeder aan die ene vreselijke ziekte. Nadenken over het leven en een leven na de dood, voldoet niet aan wat deze situaties met je doen als mens. Je wordt keihard met je neus op de feiten gedrukt.

“We leven allemaal, en gaan ook allemaal een keer dood en in de tussentijd? Leef je toch gewoon je leven zoals jij wil, zoals jij denkt dat goed is?”

We leven allemaal, en gaan ook allemaal een keer dood en in de tussentijd? Leef je toch gewoon je leven zoals jij wil, zoals jij denkt dat goed is? Dat dachten wij ook en toch, ook al waren we beiden, nog steeds apart van elkaar gerust tevreden met wat we deden en hadden, en voelden we ons bij tijd en wijle ‘gelukkig’, was er toch ook leegte, innerlijke leegte. 

Wat is het doel van mijn bestaan? Leef ik echt alleen om te werken, daarvan te leven, om vervolgens dood te gaan? En dan, na doodgaan, moet er toch echt meer zijn? Ik geloof dat erin elk hart een besef van eeuwigheid is, of zoals velen het noemen ‘er is zeker meer tussen hemel en aarde, maar wat precies? Ach…’ 

“Leef ik echt alleen om te werken, daarvan te leven, om vervolgens dood te gaan?”

Immoraliteit
Peter was het leven met wisselende relaties, veel geld, werken in een mannenwereld met veel seksuele immoraliteit en feesten zat. Rust in zijn leven maar bovenal rust in zijn hart was wat hij zocht. Het overlijden van zijn moeder en haar weerzien hield hem bezig en zo bezocht hij toch de kerk weer eens om vervolgens veranderd naar buiten te komen.Een bovennatuurlijke aanraking van God die zijn verstand en kennis te boven ging, vond plaats. Zijn hart ging open voor het evangelie van Jezus en een ding dat hij zeker wist was dat de volgende vrouw die hij ontmoeten zou, de vrouw van zijn leven zou zijn die God voor hem bestemd had. Geen ‘aangerommel’ en ‘gedoe’ meer, die tijd was voorbij. 

Depressie
Na mijn wat rebelse tienerjaren werd ik ziek en raakte blind aan een oog, daar kwam een depressie bovenop en ik geloofde in alles nog behalve dat er een God was die van mij hield, mij genezen kon en een plan met mijn leven had. Totdat ik mee ging naar een genezingsdienst met mijn vriendin, puur omdat ik geen nee durfde te zeggen en ik niets meer te verliezen had.

“Ik bouwde een relatie op met de God van de bijbel, met Jezus en wist na verloop van tijd heel zeker, nooit meer terug naar vroeger. Mijn wereldse relatie ging kapot en ik kwam Peter tegen. “

God raakte mij daar aan en van het een op het andere moment was ik vrij van pijn en kon ik haarscherp zien. Een wonder van God, maar wie die God nou eigenlijk echt was, daar moest en zou ik per direct naar op zoek. Ik bouwde een relatie op met de God van de bijbel, met Jezus en wist na verloop van tijd heel zeker, nooit meer terug naar vroeger. Mijn wereldse relatie ging kapot en ik kwam Peter tegen. 

Kaart
Voor we verliefd werden en emoties en gevoel een rol gingen spelen, weet ik nog dat na één van onze eerste ‘dates’ ik in de auto naar huis zat en ik het op mijn hart kreeg hem een kaart te geven met een bepaalde tekst. Ik moest lachen om mezelf en deze gedachte, maar het bleef maar in mijn gedachten rond dwalen. Biddend reed ik naar huis en zei: ‘Heer als dit allemaal zo moet zijn, ‘give a sign’.’ Ik schreef de kaart en precies die kaart bleek een antwoord op het gebed van Peter.We bezochten diverse kerkdiensten, samen op zoek naar een kerk waar we ons thuis zouden voelen en ontvingen verschillende profetieën over ons leven. Hoe fijn is het, voor je trouwt met een willekeurig persoon, zeker te weten dat je de juiste trouwt?! Te weten dat je een ijzersterk fundament hebt, waar we tot op de dag van vandaag elke dag op bouwen en terug kunnen vallen.

Roeping
We trouwden, zeiden tegen elkaar en God, ‘het maakt niet uit wat, maar laat ons doen waarvoor we geroepen zijn’. We openden een eigen zaak die vanaf de dag dat de deuren opengingen ontzettend goed loopt, kregen drie prachtige kinderen en zijn naast collega’s, maatjes voor het leven en delen elke dag een nog steeds groter groeiende liefde voor elkaar. 

“We openden een eigen zaak die vanaf de dag dat de deuren opengingen ontzettend goed loopt, kregen drie prachtige kinderen en zijn naast collega’s, maatjes voor het leven en delen elke dag een nog steeds groter groeiende liefde voor elkaar.”

Om ons heen gaat de storm gerust weleens tekeer en ook wij maken in het leven verdrietige, pijnlijke en soms ook spannende tijden mee, maar in ons huwelijk hebben wij geen storm gekend. Maandag waren we zeven jaar getrouwd en we functioneren beter dan ooit als een team. We leren van elkaar en respecteren elkaar. We geven elke dag het beste van onszelf en ja dat is soms ook op je tong bijten, tot tien tellen na een gebroken nacht en maar in lachen en soms ook huilen uitbarsten na een discussie. Maar bovenal is het oneindig van elkaar houden, en het ‘houden van’ heeft een heel nieuwe dimensie als Jezus leeft in een huwelijk, opvoeding, een bedrijf, een leven. 

Allesbehalve saai
Het leven en keuzes maken zoals de Bijbel deze omschrijft is allesbehalve moeilijk en saai, zoals velen mensen die zonder God leven denken. Het leven wat wij als gezin leven geeft rust en stabiliteit. Wat er om ons heen ook gebeurt, in ons huis heerst vreugde, liefde en drie kleine jongetjes, ‘haha’.

Er is voldoening en vervulling over de vraag waarom we leven en wat we hier doen, een volledige zekerheid over de eeuwigheid in Zijn Koninkrijk en Zijn voorzieningen voor ons, elke dag weer. Vanuit deze vrede en liefde is het onze gezamenlijke passie mensen niet alleen te voorzien van het lekkerste ijs van Nederland, maar ook van Zijn onvoorwaardelijke liefde, vrijgevigheid en kracht. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen