LHBT-demonstranten strijden tegen dominee Krimpen a/d IJssel

Voor het gemeentehuis in Krimpen aan den IJssel hebben meer dan driehonderd mensen vanmiddag gedemonstreerd tegen predikant Antonie Kort. Ze eisen dat de gemeente actie onderneemt tegen zijn uitspraken over homoseksualiteit, meldt Rijnmond.

Aanleiding voor de demonstratie vormt een brief die ds. Kort maart 2020 aan het college en gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel schrijft, vanwege de Covid-19-pandemie. Hierin verklaart hij zijn steun aan de coronamaatregelen, en bedankt hij het gemeentebestuur voor diens „zorg en leiding”, zo zegt het Reformatorisch Dagblad.

Hij schrijft verder in de pandemie Gods straffende hand te zien. Naast een kerkelijke reformatie ziet hij daarom ook bekering van de overheid als noodzakelijk, zegt het RD: “Het leven in prille aanvang verdient alle bescherming. De praktijk van euthanasie moet ophouden, de zondag niet langer ontheiligd, de roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen, dienen uitgebannen.”

Vertrouwelijke brief
Het voormalig Krimpense VVD-burgerraadslid Leon Houtzager krijgt de vertrouwelijke brief doorgespeeld. De passage in de brief over de scheppingsorde, valt bij hem volledig verkeerd, aangezien de dominee hiermee wijst op het huwelijk tussen man en vrouw.

Vervolgens loopt het uit de hand en werden er zondagmiddag 72 brieven bezorgd aan de burgemeester en stond het hele plein vol met demonstranten. Daarbij was er uitvoerig media-aandacht. VVD’er Leon Houtzager wil de actie blijven voortzetten, met de hoop dat dit effect zal hebben op kerken in de hele biblebelt.

Dominee A. Kort reageert op de buitenproportionele hetze: “Moet ik mij verdedigen tegen de leugens die hij rondstrooit? Moet ik gaan uitleggen wat ik nooit gezegd heb, of de uitspraken die hij verdraait, niet snapt of vals interpreteert onder de loep leggen?” 

Hij wil daarom niet in gesprek gaan met Houtzager.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen