Libanese pastor stuurt hele kerk naar huis ‘na aandringen Heilige Geest’, vlak daarna breekt de mega-explosie uit

Pastor Said Deeb van Life Center Church in Libanon zat vlak voor de explosie in Beirut met 34 kerkleden en 240 kinderen in zijn kerkgebouw. Ze zaten vlakbij de plaats waar op 4 augustus een mega-explosie plaatsvond. Totdat de pastor een sterk gevoel kreeg om het gebouw te sluiten en iedereen naar huis te sturen. “Mensen dachten dat ik gek werd”, zegt hij tegenover CBN.

Van één ding is hij zeker: “Het kerkgebouw was zo’n enorme ravage, niemand zou het hebben overleefd.”

Hij vertelt: “Op de dag van de explosie hadden we discipelschapgroepen in de kerk en ook vinden we kinderen van vluchtelingen op. Daardoor zaten er bijna driehonderd mensen in ons gebouw. We helpen veel mensen als kerk.”

Angstig
Maar de voorganger kreeg een apart gevoel. “Op de dag van de explosie voelde ik me ineens erg angstig. Ik voelde dat er iets zou gaan gebeuren. We gingen bidden, maar er kwam geen verandering in het gevoel. Het voelde zo heftig, dat ik zei: ‘We gaan het gebouw sluiten en sturen iedereen naar huis.'”

“Het was alsof de Heilige Geest zei: ‘Dwing iedereen om het gebouw te verlaten.'”

Dat was geen makkelijk besluit, want er stonden veel vergaderingen gepland. “Het was alsof de Heilige Geest zei: ‘Dwing iedereen om het gebouw te verlaten.'” Ook al het liefdadigheidswerk, zoals het koken voor de armen, werd gestaakt.”

“Mensen dachten dat ik gek was geworden, en ik wist zelf ook niet zeker dat dit de Heilige Geest was.”

Vernietigd
Na de explosie kreeg Said al snel de beelden van de kerk te zien. “Ik was in shock. Het was helemaal vernietigd. De deuren waren kapot, overal was glas. Niemand had dit overleefd.”

Inmiddels is de kerk – nog harder dan voorheen – bezig om alle arme en getroffen mensen in het gebied te helpen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen