Liberale koers in VS is terug bij beëdiging Biden

Joe Biden is woensdag beëdigd als de 46e president van de United States. Hij heeft er druk achter gezet om direct wetgeving van Trump terug te draaien, waaronder zijn besluit om abortus niet meer te subsidiëren, de ban om te reizen vanuit islamitische landen naar de VS op te heffen én de president staat achter het klimaatakkoord. Verder is de ‘transgender WC-regel’ voor scholen van president Obama weer terug.

De nieuwe wetgeving, vooral op medisch-ethisch gebied, was dé reden waarom zoveel conservatieven het niet zagen zitten met Biden. De president heeft een actieve campagne gevoerd om de traditionele rolpatronen van man en vrouw ongedaan te maken.

Transgenderstudenten hebben nu wettelijk recht om de WC of kleedkamer naar keuze te gebruiken, wat betekent dat biologische mannen de vrouwenbadkamer kunnen gebruiken en vice versa.

Planned Parenthood
Onder het presidentschap van Trump werden alle subsidies voor Planned Parenthood, de organisatie die abortus uitvoert in de VS, geschrapt. Onder Biden komt die subsidie weer terug.

Van de verkozen president Biden wordt ook verwacht dat hij een uitvoerend bevel uitvaardigt om het Mexico City-beleid in te trekken, dat verbiedt om belastinggeld te sturen naar organisaties die pleiten voor abortussen in het buitenland.

Het beleid werd voor het eerst vastgesteld door president Ronald Reagan met de bedoeling om het ongeboren leven te beschermen. Sindsdien heeft elke Democratische president de regel ingetrokken na zijn aantreden, terwijl elke Republikeinse president deze heeft hersteld.

De CEO van Planned Parenthood, Alexis McGill Johnson, noemt de nieuwe president ‘opwindend.’ “We hebben een hoop werk te doen om de schade van de afgelopen vier jaar ongedaan te maken, maar wetende dat we daar kampioenen hebben die begrijpen wat er in de eerste 100 dagen moet gebeuren, is enorm spannend”, zei ze.

Overige regels
Andere in het oog springende veranderingen zijn dat de Biden de ‘travel ban’ opheft vanuit een selecte groep islamitische landen en hij opnieuw toetreedt tot het klimaatakkoord van Parijs. Daarnaast wil hij de coronaregels flink aanscherpen.

De verwachting is ook dat Biden flink zal inzetten op verdere globalisering, gedreven door een socialistische agenda.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen