Live worship vanaf het Plein in Den Haag door stichting Presence: “We bidden voor ons land in deze turbulente tijd”

Vrijdagavond hield stichting Presence een aanbiddingsavond in de open lucht op het Plein in Den Haag. Daar zong het Presence Choir bijna twee uur lang aanbiddingsliederen. De avond werd live uitgezonden op YouTube, zodat heel Nederland mee kon kijken en aanbidden. “In deze serie avonden van gebed en aanbidding bidden we opnieuw voor ons land, juist in deze turbulente tijd”, schreef de stichting bij de video. “We doen dat vanaf plaatsen van invloed, zoals deze keer het Plein in Den Haag, tegenover het Binnenhof en tussen ministeries en terrassen.”

Het koor opende de avond met het lied ‘Onze Vader in de hemel’. Daarna nam oprichter van stichting Presence Wim Hoddenbagh het woord. “De kerk staat middenin de samenleving en we hebben een boodschap van hoop. Wat we vanavond willen doen hier op het Plein in Den Haag, is dat we de Naam van Jezus willen grootmaken. Dat doen we door te zingen en te aanbidden, maar ook door gebeden uit de Bijbel voor te lezen.”

Jezus regeert
Hoddenbagh zei verder: “Heel veel mensen vroegen ons: ‘Staan jullie hier om te demonstreren? We zeiden: ‘Wij zijn niet ergens tegen – hoewel we natuurlijk wel allemaal gedachten hebben over allerlei dingen -, maar we zijn ergens voor. Dat is voor de regering van God. We geloven dat Jezus regeert en dat Hij uiteindelijk de hoogste macht heeft in de hemel, maar ook in Den Haag en Nederland.

Daarom zullen we vanavond gebeden uit de Bijbel voorlezen, want het Woord van God zet uiteindelijk zoden aan de dijk. Het Woord van God zorgt ervoor dat onze gedachten weer op een rijtje worden gezet. Het Woord van God zorgt ervoor dat Nederland goed bestuurd kan worden. Vanavond gaat het niet om meningen, opinies of tegenstellingen. Vanavond gaat het om de God van hemel en aarde Die boven dat alles uitgaat.”

Aanbiddingsliederen en gebeden
Na de opening werden bijna twee uur lang aanbiddingsliederen afgewisseld met gebeden voor Nederland en de kerk. Er werden zowel traditionele als nieuwe nummers gezongen. Zo zong het koor ‘Turn your eyes upon Jesus’, maar ook het nieuwe lied van Eline Bakker ‘Geef me Jezus’. Het koor dat onder andere bestond uit Sharon Kips, Charlotte Jordaan en Gendro en Mattanja Schijff, werd begeleid door Gilbert Thera op de piano en Anna Petre met viool.

Verootmoediging
Tijdens de avond was er ook een moment van verootmoediging waarbij Hoddenbagh Bijbelteksten aanhaalde als 2 Kronieken 7:13-14. ‘Wanneer Ik de hemel sluit, zodat er geen regen valt, of wanneer Ik de sprinkhaan gebied om het land te verslinden, of wanneer Ik pest onder Mijn volk zend, en Mijn volk, waarover Mijn Naam is uitgeroepen, in ootmoed buigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zij zich bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ík vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen.’

Serie aanbiddingsavonden
Aan het einde van de avond vertelde Hoddenbagh dat hij hoopt dit soort aanbiddingsavonden de komende vrijdagen opnieuw te kunnen organiseren. “We weten nu nog niet waar het zal zijn, want je meldt een soort betoging. Dat kun je een aantal dagen van tevoren doen.”

Hij riep op om contact met de stichting op te nemen wanneer je ideeën hebt:”Mocht u ideeën hebben of tijdens het bidden het idee hebben dat God tot u spreekt, voelt u zich vrij om contact op te nemen via info@presence.nl ”.

Bekijk hier de video van de aanbiddingsavond terug:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen