Livestream ‘Geluid van hoop’ bereikte vele mensen: christelijke leiders bemoedigen Nederland

Het digitale evenement, georganiseerd door House of Heroes, was gisteren live te volgen op verschillende sociale media en YouTube en werd al door duizenden mensen bekeken. Vele leiders van christelijk Nederland verkondigden een hoopvolle boodschap.

Mattheüs van der Steen, oprichter en voorganger van House of Heroes, benadrukt waarom ‘Geluid van hoop’ juist nu zo belangrijk is. Zo opent hij: “Nederland gaat door een moeilijke periode. De afgelopen tijd horen we steeds meer, ook onder christenen, het woord hopeloosheid. Daarom is het juist nu zo belangrijk om samen in eenheid te gaan naar Jezus. Jezus die ons fundament is, Jezus die hoop is. Wij geloven dat vandaag, als je misschien hopeloos bent, je op een hele bijzondere manier wordt aangeraakt want er is een plan voor Nederland en een plan voor jouw leven”

“Wij geloven dat je vandaag op een hele bijzondere manier wordt aangeraakt want Er is een plan voor nederland en een plan voor jouw leven”

Mattheüs benadrukt dat het enthousiasme groot is onder leiders om deel te nemen aan het ‘Geluid van hoop’. Hij grapt: “Misschien komt er wel een 2.0, wie weet.” In de livestream worden boodschappen van hoop afgewisseld met aanbidding en lofprijs. Jan Pool, Edgar Holder, Kees van der Staaij, Hans Maat en Dick en Arlene Westerhof zijn slechts een greep uit de vele sprekers die te horen waren.

Flach
Directeur van stichting Opwekking, Ruben Flach, was één van de vele sprekers. Hij vertelde hoe de bijeenkomst hem bemoedigt en wat zijn perspectief is voor de toekomst van de kerk. “Het is bijzonder om zo bij elkaar te zijn. De bijbel zegt dat God Zijn zegen gebiedt in eenheid. Daar zit zalving op. Daarom is het goed om op deze manier samen te zijn.”

“We zijn hier omdat we hoop hebben en omdat er geloof is. Niet alleen geloof voor een oplossing van de crisis, want dat is maar een deel van wat God wil doen. In Handelingen zie je ook dat God niet alleen de crisis wilde oplossen.”

“Als je teveel naar oplossingen voor deze crisis kijkt, zou je weleens bedrogen uit kunnen komen.”

“Als je teveel naar oplossingen voor deze crisis kijkt, zou je weleens bedrogen uit kunnen komen. Want de opwekking zorgde er in Handelingen 7 voor dat de kerk vervolgd werd. Ik geloof samen met spreker Gerhard Hobelman dat het zwarte zwarter zal worden en het witte witter. Juist als de waarheid bovenkomt, zal er tegenstand komen.”

“Maar ik geloof dat je beter in de de crisis kunt zijn in het midden van de wil van God, dan in een wereldse vrede en langs de wil van God te lopen. Toen de kerk in Handelingen in het midden van Gods wil was, brak de crisis uit en werden mensen gedood en gestenigd.”

Hij besluit: “De kerk van Jezus is altijd een kerk geweest van generaties. Ik geloof als vijftigplusser dat onze generatie ruimte moet maken voor de nieuwe generatie die God doet opstaan. Er komt een groep jonge mensen die vol vuur en vol van de Geest opstaan in het Koninkrijk van God.”

Je kunt de bemoedigende video hier terugkijken:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen