Livio was chronisch depressief: “Ik zei: ‘Heer, niet boos worden, maar ik kom naar U toe’”

Livio groeide op zonder vader en leed daar erg onder. Op zijn zestiende werd hij zwaar depressief en deed er alles aan om daarvan af te komen. Uiteindelijk smokkelde hij drugs en belandde zelfs twee keer in de gevangenis. “Ik dacht dat het een oplossing was voor mijn problemen.”, zegt hij. Inmiddels is er dankzij God veel veranderd in zijn leven en leidt hij het christelijke Millenialplatform Kingsmind.

“Ik ben depressief geweest en heb heel veel meegemaakt”, vertelt Livio Udenhout uit Rotterdam. “Toen ik zestien jaar oud was, ontdekte ik dat ik zwaar depressief was. Ik had een dysthyme stoornis, wat betekent dat je depressieve klachten hebt. Dat duurde maar liefst negen jaar. Gedurende die tijd deed ik van alles en nog wat om mij maar niet depressief te voelen.” 

Gevangenis
“Ik waaide met alle winden mee en ontmoette enkele fouten vrienden. Die boden mij aan drugs te smokkelen van Suriname naar Nederland. Mijn eerste reactie was: ‘Geen haar op mijn hoofd om dat te doen!’ Uiteindelijk besloot ik het toch te doen. Niet per se voor het geld, maar meer om uit mijn realiteit van de depressie te ontsnappen. Het was voor mij vakantie en geld verdienen. Uiteindelijk heb ik twee keer vastgezeten voor drugssmokkel, waarvan de tweede keer op Aruba. Dat was heftig.” 

“Uiteindelijk heb ik twee keer vastgezeten voor drugssmokkel, waarvan de tweede keer op Aruba.”

De confrontatie met jezelf ontloop je nooit, vertelt Livio. “Dat bleek, want ik was nog altijd depressief. Ik kon de depressie niet langer aan. Ik zat in de trein naar de universiteit en zachtjes fluisterde ik: ‘Heer, niet boos worden, maar ik kom naar U toe.’ In mijn hart besloot ik voor de eerstvolgende trein te springen. Zo zeker was ik van mijn zaak. Juist op dat moment gebeurde iets wat ik tot de dag van vandaag heel moeilijk kan omschrijven. Ik had het gevoel dat ik een mini-seconde in de hemel was. Ik hoorde een stem zeggen: ‘Als je dit doet dan geef je Mij schande! Jij hebt Mijn Woord en principes, pas dat toe en je komt vrij.’”

Ander perspectief
“Na die korte ervaring was ik weer compleet in de depressie, maar met een ander perspectief, de hoop om door te vechten.  Na een lange, slopende weg heeft God mij compleet genezen.”

“Omdat God mij genezen heeft, wilde ik wat terug doen. Zelf ben ik een Millennial dus het was best makkelijk om mijn eigen ik-persoon en verleden als kenmerk van de doelgroep te gebruiken. Ik weet immers waar Millennials doorheen gaan.  Ik besloot een online platform Kingsmind  op te zetten om zo deze generatie te bereiken. Het doel is om Millennials bewust te maken dat God een plan heeft voor hun leven, reden genoeg om niet op te geven.”

Klik hier om meer te lezen over Kingsmind

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen