Lockdown maakt creatief

Afgelopen week was ik jarig en in verschillende etappes vierde ik dat met wat vrienden en familie. De lockdown maakt creatief, en zo wandelde ik zondagmiddag met mijn ouders door het bos met een rugtas waarin wijn, kaas en worst zat. De eerste picknick van dit jaar was een feit, met wijn en kaas, bij drie graden. 

Een half jaar geleden werd Peter zestig jaar. We wilden er een groot feest van maken maar ook toen was er een lockdown. Met een grote groep artiesten gaven we hem een onvergetelijke verrassing. De 21 liederen die hij de afgelopen jaren voor Opwekking schreef, werden in een nieuw en persoonlijk jasje gestopt door zijn muzikale vrienden en als uniek album aangeboden. Daarbij maakten we een boekje waar persoonlijke boodschappen in stonden van mooie herinneringen, waardering en wensen.

“En wat een talentvolle zangers en muzikanten kent Nederland! Geweldig hoe ze belangeloos mee wilden werken aan dit unieke cadeau.”

Waardering
Om zo stil te staan bij liederen van soms al twintig jaar oud die dan opeens een heel nieuw geluid krijgen, was fantastisch. En wat een talentvolle zangers en muzikanten kent Nederland! Geweldig hoe ze belangeloos mee wilden werken aan dit unieke cadeau. Wat een waardering heb ik voor hen, juist in dit jaar waarin zij met hun liederen zoveel hoop en troost mogen brengen in Nederland. 

Verbinding
Laten we creatief zijn in deze bijzondere tijden. Wat kunnen we samen doen en hoe ervaren we die verbinding? Een picknick in het bos of verrassingsalbum zijn twee voorbeelden van vieren en verbinding. Maar er zijn talloze mogelijkheden om juist in deze tijd verbonden te zijn en samen uit te zien naar Zijn komst. Peter vertolkt het zo mooi in Opwekking 472:

Kom en ontsteek in ons een machtig vuur,
dat zal branden tot het laatste uur.
Zie, hoe uw schepping U verwacht;
maak ons gereed voor uw komst in de nacht.
Laat ons een volk zijn, dat U vreest,
vol van uw liefde, die wonden geneest.
Maak ons een leger, sterk in de strijd,
dat als een eenheid uw komst voorbereidt.
Kom, Jezus, kom wij verwachten U
Kom, Jezus, kom

Wil je dit verrassingsalbum beluisteren? Klik hier

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen