Lockdown op De Wallen maakt prostituees open voor God

Door het Corona-virus hebben ook de prostituees op de Amsterdamse Wallen geen werk meer. Ze maken zich zorgen over hun toekomst en dat geeft tegelijkertijd veel openheid naar God toe, zegt Frits Rouvoet van stichting Bright Fame in een video op facebook.

Frits helpt de vrouwen allereerst op praktische wijze, bijvoorbeeld door een uitkering voor hen te regelen en hen te helpen met administratie. Maar ook geestelijk is er een grote behoefte.

Toekomst
“In de afgelopen week kwamen weer zoveel vrouwen op ons kantoor. Ze vragen zich af: hoe ziet de toekomst er voor mij uit? Wat zijn de consequenties voor mij als de ramen nog lang dichtblijven?”

“Het is ook een enorme mogelijkheid om dieper te praten over hun leven. Sommige vrouwen vragen: ‘Waar is God in deze situatie?’ Iemand zei me dat ze niet het idee had dat God haar antwoordde.”

“Toen gingen we samen bidden en het bijzondere is dat ze nu God aan het zoeken is. We lazen samen psalmen, ik heb haar ook een Bijbel gegeven. Ze is enorm gretig en hongerig. Ze wilde ook een dagboekje hebben om te lezen.”

Ze is nu bezig om God zo gretig te zoeken. Ze wilde ook een dagboekje hebben om te lezen.”Bidden
“Veel mensen in het land bellen mij op: ‘Frits, wat kan ik doen? Ik zit hier niks te doen.’ Dan zeg ik: ‘Je kan niets doen, we kunnen niet met grote groepen in het kantoor zitten. Maar je kan bidden voor de vrouwen voor wijsheid en inzicht. Je kan bidden dat de deuren werkelijk open gaan en dat hun harten open gaan.'”

Ten slotte vertelt Frits dat hij gelooft dat gebeden ervoor zullen zorgen dat De Wallen zullen sluiten. Hij gelooft dat de ‘redlight-district’ zal veranderen in een ‘butterfly-district’.

Posted by Bright Fame on Friday, April 3, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen