Lokale kerken slaan handen ineen voor grootschalige ‘aanbiddingsmanifestatie’ Capelle a/d IJssel, al honderden aanmeldingen

Kom Laten Wij (Aan)Bidden! organiseert aanstaande zaterdag in samenwerking met zeven lokale kerken een grote ‘gebed en aanbiddingsmanifestatie’ in Capelle aan den IJssel. Er worden honderden mensen verwacht. “Je ziet in deze tijd een grote honger naar God onder niet-christenen. Dat raakt me! Juist nu mogen we ons licht laten schijnen en de hoop zijn in een tijd van hopeloosheid”, vertelt organisator Vincent Berhitu. Samen met een team zette hij de beweging ‘Kom, laten wij aanbidden’ op. Elke keer trekken ze naar een andere stad om deze manifestatie te houden. 

“De manifestaties, zoals we ze noemen, zijn gebaseerd op 2 Kronieken 7 vers 14, waar staat ‘Wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen.’”

“Als eerst verhogen we de Naam van Jezus en daarnaast zijn bekering en verootmoediging belangrijke pijlers onder wat we doen.”

“Als eerst verhogen we de Naam van Jezus en daarnaast zijn bekering en verootmoediging belangrijke pijlers onder wat we doen. Als eerst moeten we ons bekeren van de verdeeldheid waar we allemaal schuldig aan zijn. Jezus bad tot Zijn Vader dat Hij ernaar verlangde dat we één zouden zijn. Als je nu kijkt, dan zie je een grote verdeeldheid in het Lichaam van Christus. Er zijn zoveel denominaties, en er is zo’n scherpe tweedeling. Terwijl Jezus terug zal komen voor één Bruid. Hij komt niet voor losse lichaamsdelen, zoals een losse voet.” 

Katalysator
Hij vertelt hoe de manifestaties zijn opgebouwd. “Het initiatief is niet een soort hobby van ons, maar bedoeld als katalysator voor lokale kerken in de steden. Wij faciliteren het, maar het belangrijkst is dat we de gelovigen in een stad opzoeken, zodat zij het samen gaan dragen. In Capelle aan den IJssel zien we bijvoorbeeld dat al zo’n acht verschillende kerken aangehaakt zijn, van PKN tot pinksterchristenen. We geloven dat het een vonkje laat overslaan, zodat kerken dit samen blijven oppakken in hun stad.”

Het programma zit vol met gebed en aanbidding. Tijdens het event is er ook ruim de tijd voor voorbede vanuit de stad waaruit het gehouden wordt. United7 zal het vervolgens ook live uitzenden.

“Als je een bosje rozen koopt voor je buurvrouw, of een extra brood meeneemt voor je achterbuurman, maakt dat zó’n verschil.”

De bijeenkomsten bestaan uit twee grote blokken van aanbidding. Daarnaast gaan leiders vanuit de stad in gebed voor de stad. Ook is er aandacht voor mobilisatie, waarbij de focus ligt op de vraag: wat kan ik in deze tijd als gelovige doen? “Als je een bosje rozen koopt voor je buurvrouw, of een extra brood meeneemt voor je achterbuurman, maakt dat zó’n verschil. Dit is een tijd met enorme kansen. Dat willen we laten zien.”

Inmiddels zijn er al een paar honderd aanmeldingen. Het veld in Capelle kan een enorme groep herbergen. Vincent is enthousiast. “We verwachten dat het Lichaam van Christus weer één gaat worden. We kunnen allerlei events houden, maar Jezus zegt: ‘Wees één met elkaar, dan zal de wereld zien dat Ik met jullie ben.’ Zonder die eenheid slaan we de plank mis.”

“Mensen snakken naar samenkomsten. Hoewel veel christenen liever niet samenkomen in een gebouw, willen ze dat wel graag in de openlucht.”

Eenheid
Hoewel Vincent zichzelf ziet als een uitgesproken persoon, gelooft hij dat het belangrijk is om in deze tijd voor éénheid te gaan. “We houden ons nadrukkelijk aan de corona-regels. Tijdens de bijeenkomsten staan we zelfs drie meter uit elkaar. We houden ons aan de richtlijnen voor manifestaties en betogingen. Ook in het contact met voorgangers benadrukken we dat dit geen manifestaties zijn waarbij we ons verzetten tegen de overheid. We bidden juist voor hen. Dit zijn samenkomsten waarbij we samen, in eensgezindheid, God gaan zoeken. Daarmee hebben we erg veel goodwill gekregen van predikanten.”

“Ik ben bijvoorbeeld een echte pinksterman, maar als ik andere mensen ga veroordelen als ze zachtjes bidden, of niet in tongen spreken, wat is dat dan voor eenheid?”

“Voor eenheid is het belangrijk dat je je eigen leven aflegt. Ik ben bijvoorbeeld een echte pinksterman, maar als ik andere mensen ga veroordelen als ze zachtjes bidden, of niet in tongen spreken, wat is dat dan voor eenheid? Het gaat erom dat we met al onze verschillen voor Gods troon komen.”

Vincent benadrukt dat dit een tijd is van grote mogelijkheden. “God blijft altijd dezelfde, ook in de tijd van corona. We hebben tijdens de lockdown zoveel mensen tot geloof zien komen en ik heb er heel wat mogen dopen. Juist in deze tijd geldt de oproep van Jesaja 60: ‘Sta op en schitter, laat het licht schijnen.’ Mensen leven nu in de duisternis en als ze een lichtpuntje zien, dan komen ze er naartoe. We hoeven geen grote campagnes te houden, maar we moeten het licht laten schijnen. Dan komen mensen vanzelf!”

10 steden
We zullen in minimaal 10 steden een manifestatie houden en medio begin mei een landelijke manifestatie op het Malieveld in Den Haag.

Op 10 januari is de volgende bijeenkomst, gehouden in Dordrecht. Ook daar zullen, net als in Capelle aan den IJssel, weer sleutelfiguren uit de lokale plaats aanwezig zijn. 

Klik hier voor meer informatie.

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen