Los Angeles stemt na maand in met oordeel Hooggerechtshof: kerken mogen ongelimiteerd samenkomen

Maandag heeft de gezondheidsafdeling van Los Angeles eindelijk de COVID-beperkingen van de provincie tegen religieuze bijeenkomsten geschrapt en ook de opkomstlimieten voor erediensten opgeheven, meldt CBN.

De Liberty Counsel, een non-profit advocatenkantoor op het gebied van religieuze rechten, zei dat de volksgezondheidsafdeling van de provincie een herziene tijdelijke beschikking heeft uitgevaardigd die specificeert dat gebedshuizen in Los Angeles nu binnen diensten mogen verlenen zonder numerieke of procentuele limieten. De enige eis is sociale afstand tussen afzonderlijke huishoudens.

De ambtenaren van LA County ondernamen deze actie nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof oordeelde dat dit soort beperkingen onjuist zijn.

Spoedverzoek
Het hooggerechtshof heeft ook lagere gerechtelijke bevelen ingetrokken met betrekking tot de spoedverzoek in de zaak van Liberty Counsel tegen Harvest Rock Church in Californië en Harvest International Ministry. Als gevolg hiervan hebben huizen van aanbidding in andere staten nu gunstige rechterlijke uitspraken ontvangen over ongrondwettelijk verbod op aanbidding.

“Geen predikant, kerk of parochiaan in Amerika zou moeten moeten kiezen tussen aanbidding en gevangenis”

“We zijn dankbaar voor de uitspraken van het Amerikaanse Hooggerechtshof die ertoe leiden dat het ongrondwettelijke verbod op aanbidding als dominostenen omvalt”, aldus Mat Staver, oprichter en voorzitter van Liberty Counsel.

“Het Hooggerechtshof heeft heel duidelijk gemaakt dat de rechtbanken en de staten het Eerste Amendement moeten gaan toepassen om huizen van aanbidding te beschermen. Geen predikant, kerk of parochiaan in Amerika zou moeten moeten kiezen tussen aanbidding en gevangenis”, zei hij.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen