Lydia vond God in de jeugddetentie: “Heb Zijn omarming zo gevoeld”

Lydia (27) werd in haar jeugd veel gepest en had daardoor het gevoel dat ze zich naar anderen moest bewijzen. Dat zorgde voor ‘afwijkend gedrag’, zoals spijbelen van school, blowen en drinken. Toen ze na een steekpartij in de jeugddetentie terechtkwam, besefte ze dat het niet langer zo kon. “Toen ben ik gaan uitroepen naar God.”

Ze vertelt haar verhaal. “Als kind was ik bekend met Jezus, maar dat werd in mijn jeugd minder. Ik werd namelijk veel gepest op straat en op school en ik had het gevoel dat ik me moest bewijzen naar mezelf en ook naar anderen. Dat zorgde voor afwijkend gedrag. Ik ging kleine spullen stelen, spijbelde van school en begon al vroeg met blowen, roken en drinken. Ook zocht ik betekenis in relaties met mannen.”

Ondertussen kreeg ze een afkeer van mensen in autoriteit. “Ik had geen respect voor leraren en ook niet voor mijn ouders. Ik vond het heel belangrijk dat gedaan werd wat ik wilde. Als dat niet gedaan werd, dan kreeg ik een woedeaanval.”

“Daarna zag ik mijn familie en vrienden niet meer. Ik was depressief en dronk veel.”

“Toen ben ik diverse malen in therapie geweest, maar niets hielp. Uiteindelijk is het zodanig uit de hand gelopen, dat ik het huis uit gegaan ben. Daarna zag ik mijn familie en vrienden niet meer. Ik was depressief en dronk veel.”

Woedeaanval
Wel had ze nog een relatie. “Daar hield ik me aan vast, want hij was de enige die ik nog had. Totdat ik op twitter een bericht van hem zag dat hij uit was op lust. Dat brak me. Toen ben ik veel gaan drinken en naar zijn huis in Amsterdam gegaan. ik had een mes bij me en in een woedeaanval heb ik hem neergestoken.”

“Dat was erg heftig. Ik ben opgepakt en in een jeugddetentie terechtgekomen. Ik kreeg daar nachtmerries en ik heb zoveel gehuild. Toen herinnerde ik me weer hoe ik in mijn jeugd God kende. Ik vroeg Hem om hulp. Ik ben daar de Bijbel gaan lezen en ik kreeg weer rust en hoop. Op zondagen ging ik naar de kapeldiensten in het detentiecomplex.”

Kerk
Haar reclasseringsmedewerker moedigde Lydia aan om een kerk op te zoeken. Ondanks dat ze dat eerst niet wilde, kwam ze via Google bij Best Life Church in Utrecht uit. “Toen ik daar was, werd ik overladen door een onverklaarbare liefde. Ik was helemaal overdonderd. Ik heb de omarming van Jezus ervaren.”

“Sindsdien is alles begonnen. Het is echt niet altijd makkelijk geweest, maar sindsdien heb ik geloof en hoop. Mijn hart is hersteld en ik heb veel genezing ontvangen. Mijn denken is vernieuwd en God is nog steeds met mij bezig. Alles wat ik zocht heb ik nu in Jezus gevonden.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen