Magazine ‘Supermam’ helpt vrouwen op luchtige wijze verder bij de opvoeding

Judith (37), moeder van twee leuke zonen van 13 en 10 is werkzaam bij boekwinkel ‘De Rank’ in Veenendaal. Ze is enthousiast over ‘Supermam’, een veelzijdig tijdschrift voor moeders. Judith vertelt dat ze ‘Supermam’ waardeert omdat het inspirerende en bezinnende artikelen bevat. Maar ook om de leuke, luchtige artikelen en de heerlijke recepten. 

Er staat onder andere een gesprek in tussen een oma en haar kleindochter, wat Judith erg leuk vond. “Zelf heb ik ook een goede band met mijn oma. Ik ben stapelgek op haar. Ondanks dat je in verschillende kerken kunt zitten en anders over dingen kunt denken soms, kun je elkaar toch bemoedigen en begrijpen. De oma in ‘Supermam’ is ondanks haar achtergrond toch positief over de verspreiding van het Evangelie via EO en podcasts. Echt leuk om dat ook te lezen in dit blad. Mooi hoe die oma bidt voor haar kinderen en kleinkinderen en heerlijk meeleeft. Waardevol zijn de adviezen die ze geeft. Bijvoorbeeld om in een relatie de minste te zijn.”

Geloofsopvoeding
Deze oma vertelt ook over haar jeugd aan haar kleindochter, die zelf ook al moeder is. “Wij lopen wel eens te klagen. Ik vind het knap hoe die oma’s het voor elkaar kregen. Soms hadden ze geen water of licht. Ze misten een heleboel materiële zaken, zoals een wasmachine, die wij wel hadden. Interessant te lezen waar zo’n vrouw de kracht vandaan haalde. Ook bemoedigend voor ons. En dat ervaar ik ook elke keer als ik met mijn oma praat. Mijn oma heeft me ook veel meegegeven wat geloofsopvoeding betreft.” 

“Ik merk in dat artikel ook veel van wederzijds respect. De oma die aan het woord is, keurt de nieuwere liederen niet meteen af. Ze is niet veroordelend. Dat vind ik mooi. Dat herken ik ook bij mijn eigen oma die bij mijn doopdienst was en meezong en meeklapte in de dienst.”  

Imperfecte moeders
Het is een blad waarin moeders aan het woord komen, de zogenaamd imperfecte moeders. “Ik heb absoluut respect voor hen en vindt ze verre van imperfect! Bijzonder inspirerend dat zij naast hun gezinsleven nog zoveel voor de maatschappij kunnen betekenen.”

“Bijzonder inspirerend dat zij naast hun gezinsleven nog zoveel voor de maatschappij kunnen betekenen.”

Vrouwenhandel
Verder staat er een bijzonder artikel in over Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie over vrouwenhandel en prostitutie, zegt ze. “Zij maakt zich hard voor deze vrouwen en is het debat aangegaan. Het is zo goed dat er wat aan gedaan wordt. Er zijn Kamerleden die vinden dat het gewoon werk is, bizar. Terwijl er zoveel vrouwen onvrijwillig in de prostitutie zitten, illegaal en geen uitweg zien. Stieneke wil echt opkomen voor vrouwen die slachtoffer zijn. Ik heb bewondering voor haar vanwege haar bewogenheid en omdat ze haar verantwoording neemt. Ze deelt ook rozen uit aan deze vrouwen. Zo geeft ze een boodschap: ‘We denken aan je, je bent waardevol, je bent gelijk aan ons.’”

“Ook staan er mooie gebedspunten in, onder anderen voor hen die geen veilig thuis hebben of een kind moeten missen dat in de prostitutie terecht is gekomen. Ik wil Stieneke ook volgen en hoop dat we met elkaar wat meer voor deze vrouwen kunnen doen. Het zet je aan tot nadenken.” 

Hardlopen
Superleuk vond ze het artikel over het hardlopen. “Echt hilarisch, dat artikel ‘Morgen ga ik echt’. Er is ook een boek van. Toen dat boek uitkwam, heb ik het meteen gekocht. Het beschrijft gewoon eerlijk wat wij denken als vrouwen. We zitten allemaal naar onze dikke billen te kijken, maar we zijn soms te lui om er wat aan te doen. Er zijn soms duizend en één smoesjes om niet te hoeven gaan hardlopen. De tekeningen zijn ook heel grappig. Dit artikel, maar ook het hele blad ademt iets ontspannens uit dat we gewoon niet perfect zijn, geen enkele vrouw.”

“Het motiveerde mij ook om echt te gaan hardlopen. De schrijfster geeft goede tips.”

Maar het artikel zet je toch ook wel in beweging volgens Judith. “Het motiveerde mij ook om echt te gaan hardlopen. De schrijfster geeft goede tips. Je moet naar buiten, vooral als je last hebt van winterblues. Dan voel je je beter. En ook dat je samen moet sporten, is een goed advies. Dan wordt het veel gezelliger. Ik ben bijvoorbeeld iets samen met mijn moeder gaan doen. Dat motiveert elkaar. En als je een uur hardloopt, ben je zo’n 850 calorieën kwijt en kun je daarna zonder schuldgevoel wat snoepen. Dat vind ik fantastisch!”

Verder staan er leuke en heerlijk recepten in het blad. Zo wisselt het leuke zich af met goede inhoudsvolle verhalen en ontstaat er wat luchtigheid. Ja, echt een aanrader voor moederdag.

‘Supermam’ is te bestellen bij de christelijke boekwinkel in de buurt. Het kost €7,95. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen