Man gooit joint weg nadat Lisette voor hem bidt in het park

Lisette Boot was afgelopen weekend in Nijmegen en ze liep samen met haar mede-gelovige broeder Jordy in het Kronenburgerpark om een luchtje te scheppen. Hoewel ze geen intentie hadden om te evangeliseren, namen ze toch wat evangelisatiemateriaal mee. Dat kwam goed van pas…

Lisette vertelt. “In het park aangekomen keek ik wat rond en kreeg op mijn hart om het goede nieuws te brengen. Ik deed een schietgebedje en keek naar boven en vroeg aan de Heer aan wie ik iets mocht geven.”

“Na een tijdje kwam Jordy er ook bij en voelde ik aan dat we voor hem moesten bidden.”

“We liepen verder tot vlakbij een kooi waar vogels zitten, bij het water. Daar zat een jongeman op een bankje een joint te draaien. Jordy liep iets voorop en ik erachter. Ik gaf hem een flyer in de vorm van een miljoen biljet, met het evangelie op de achtergrond.”

Bidden
“Ik raakte aan de praat met deze jongeman. Na een tijdje kwam Jordy er ook bij en voelde ik aan dat we voor hem moesten bidden. Dit deden we en we legden hem de handen op. Ik heb ook gebeden om alle banden die hem vasthielden te verbreken. Volgens mij zijn deze ook gebroken.”

“De joint die hij aan het draaien was, liet hij tijdens het gebed op de grond vallen. Na het gebed straalde hij helemaal en hij zag er vrijer uit. Hij werd ook echt geraakt. Uit vrijgevigheid gaf hij ons een drankje (zonder alcohol) wat hij meegenomen had. Toen we nog even napraatten, gaf ik het Johannes-evangelie om te lezen.”

“De joint die hij aan het draaien was, liet hij tijdens het gebed op de grond vallen.”

“De jongeman kende God al wel, hij was er alleen van afgeweken. Hij erkende dat hij dingen recht moest zetten. Na het bidden hebben we nog even met hem gesproken. Hij had veel vragen en vroeg waar hij terechtkon. Ik heb hem verwezen naar een evangeliegemeente in Nijmegen.”

“Ik vertrouw erop dat hij zijn leven aan de Heer heeft gegeven en mag gaan groeien in geloof, onder de leiding van de Heilige Geest.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen