Mannen met een hart van goud

Homo. Letterlijk betekent dit mens. Mens geschapen door God. Geliefd en gewenst. Deze week zat ik twee keer aan tafel met zo’n geliefd mens. Mannen met een hart van goud.

Deze homo’s hebben vanaf jongs af aan een worsteling meegemaakt zoals ik me dat niet kan voorstellen. Je anders voelen dan de anderen. Meedoen met de rest maar ergens merken dat je niet helemaal bij de rest hoort. Ik sprak de één in hartje Amsterdam en de ander in een klein dorpje op de Veluwe. Twee mannen vertelden me deze week hun verhaal.

Gelukkig worden
Hoe ze al jong kozen voor God en opgroeiden met de richtlijnen van de Bijbel. Hoe zij een vriendinnetje hadden, maar merkten dat ze zich daar seksueel niet toe aangetrokken voelden. Hoe ze baden en worstelden tegen gevoelens die ze niet wilden hebben. Hoe ze in de gay scene belandden om gelukkig te worden en om relaties aan te gaan.

“ZIJN LIEFDE OVERSTIJGT IEDERE MENSELIJKE LIEFDE”

Inkijkje in hun leven
Deze zachtmoedige en gastvrije kerels, de één nog geen dertig en de ander ruim vijftig, deelden hun hart met mij en ik voelde me vereerd een inkijkje in hun leven te mogen nemen. Bij de één heb ik de afgelopen maanden in de natuur aan mijn boek mogen werken in de tijd dat hij in het ziekenhuis werkte. Hij is in de laatste jaren van zijn opleiding tot kinderpsychiater en ik geloof dat hij een hele goeie gaat worden. Ik hoorde voor het eerst zijn verhaal. De ander ken ik al jaren en is een goede vriend geworden van Peter en mij. Niet alleen een geweldige liedschrijver en zanger, maar ook een professionele theatermaker en kok.

Er bleef een leegte in hun hart
Bijzonder en vast geen toeval om twee keer in een paar dagen te horen van deze geliefde mannen door de Vader. Beiden vertelden me dat ze na een aantal jaar een relatie te hebben gehad met een man, nu tot de overtuiging zijn gekomen om te kiezen voor een celibatair leven. Het gaf geen vrede en er bleef een leegte in hun hart. Nu ze deze keuze gemaakt, ieder met hun eigen verhaal en proces, is er diepe zekerheid dat God hun Bruidegom is en dat Zijn liefde iedere menselijke liefde overstijgt. 

“KOM ZOALS JE BENT”

Leven voor God en de ander
Maar hoe gaan ze om met eenzaamheid? Ze hebben veel vrienden en vriendinnen en biddende mensen om zich heen. Ze staan open voor een relatie met een vrouw, maar dan moeten er wel vlinders komen. Ze zien het leven met God niet in de eerste plaats voor zichzelf maar voor God en de ander. Voldoening krijgen ze uit het delen van Gods liefde en wie zaait zal oogsten, en wie geeft ontvangt.

Jazeker hebben zij en ook ik veel gelovige en niet gelovige vrienden of familieleden die wel kiezen voor een relatie. Er is maar één motto: Kom zoals je bent. Dat zou Jezus zeggen, dat zou de kerk moeten zeggen en dat zeggen zij. Dan gaat het avontuur beginnen. De reis om te worden wie je bent in het evenbeeld van God. Hij houdt je stevig in Zijn armen als een Vader, Hij leidt je als een Herder en Hij snoeit je als een Tuinman.

Redactie: De oudste van de twee doet binnenkort zijn verhaal op Revive, kun je niet wachten en wil je contact opnemen? Mail dan naar songwriter@xs4all.nl

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen