Marc Joshua ziet hoe God ons terugbrengt naar huiskerken: “Het is een perfecte plek voor discipelschap”

Voorganger Marc Joshua de l’Isle leidde een kerk in Almere in een buurtcentrum en deed dat met veel passie. Totdat God van hem vroeg om verder te gaan als huiskerk. Hoewel Marc Joshua dat niet direct begreep, is hij nu een enthousiast voorstander van het fenomeen huiskerken.

Sinds de uitbraak van corona zijn huiskerken ook weer volledig terug in de belangstelling. Marc Joshua ziet daar de hand van God in: “Je kunt in een huiskerk niet anoniem achterin zitten, het is de plek waar ik mensen écht getransformeerd zie worden.”

“‘God wil niet alleen opwekking brengen, Hij is ook erg bezig met de hervorming van de kerk. Hoe meer we ons realiseren dat de Kerk een levend organisme is, het Lichaam van Christus, met Jezus als het Hoofd, hoe organischer we worden met onze bijeenkomsten en hoe meer we ons eigen hoofd verlaten en het strategiseren aan het Hoofd overlaten.”

Remnant
“De Vader wil ons vormen tot de stralende bruid voor zijn Zoon Jezus. We moeten de Heilige Geest volledige controle laten hebben. De ‘Remnant Church’ zal opstaan. Ik hou van grote openbare bijeenkomsten, maar echt discipelschap wordt thuis gevonden. Zie wat apostel Paulus zegt: “Je weet hoe ik je heb geleerd in openbare vergaderingen en bij jou thuis, en dat ik je niets heb onthouden dat je zou helpen groeien.”
Handelingen 20:20 •

Bekijk de video om dit bijzondere onderwerp uitgelicht te zien worden!

De opmars van huiskerken🏡🎸

In deze livestrem praat Dick van den Bos met huiskerk-planter Marc Joshua de l'Isle over de opmars van huiskerken en onder welke voorwaarden dit vruchtbaar is!

Posted by Revive NL on Wednesday, July 8, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen