Hoe profetie ervoor zorgt dat vrouwen in Amsterdam stoppen met prostitutie

Mijn vrouw en ik gaan elke week langs bij de Spaanstalige prostituees in de rosse buurt in Amsterdam. Daar kennen ze mij als pastor of ‘Padre Mateo’ (Spaans voor pastor Matthew), die langskomt om naar hen te luisteren en te bidden voor iedereen die daarvoor openstaat. Ik zie regelmatig dat mensen fysiek genezen of aangeraakt worden door een accuraat profetisch woord dat ik met hen deel. Hun verhalen laten zien hoe Gods liefde levens verandert door profetie. 

Een vrouw die ik maar even Victoria noem, vertelde me over de eerste keer dat ze mij ontmoette. Ze dacht dat ik een potentiële klant was en schrok zich een hoedje toen ik haar aan de deur een accurate profetie doorgaf. Die morgen had ze op haar knieën gebeden dat God tot haar zou spreken. Nu wandelde opeens Padre Mateo binnen met het antwoord op de vraag die ze net aan God had gesteld. Daarnaast verdween ook nog alle pijn in haar rug nadat ik voor haar gebeden had. 

“Ze barstte in tranen uit toen ik precies beschreef waar ze op dat moment doorheen ging.”

Een andere vrouw in de kamer had pas een droom gehad en vroeg me of ik kon vertellen wat die droom betekende. Ze barstte in tranen uit toen ik precies beschreef waar ze op dat moment doorheen ging. Victoria vertelde me later dat de vrouw daarna meteen naar boven was gegaan, haar kleren had aangetrokken en haar werk in de rosse buurt voorgoed achter zich had gelaten. 

Rugpijn
Maria, een van de eerste vrouwen die we uit de prostitutie konden helpen, zat altijd op een bijzondere manier met haar voeten tegen het raam aan. Ik hoorde later dat ze dit deed omdat ze ernstige knie- en rugpijn had. Ze praatte nooit met mij en ik kwam erachter dat ze iedereen vertelde dat ik ‘die gekke blanke man was die Spaans praatte en iedereen wijsmaakte dat hij een voorganger was’. Een van haar collega’s vertelde haar dat ik écht een voorganger was en dat ik haar kon helpen. 

Ik was heel blij toen Maria vertelde dat ze wilde stoppen met de prostitutie en om onze hulp vroeg. Toen ze daarop bij het kantoor van Bright Fame kwam, vertelde ze dat ze bang was dat ze ook ‘zo’n christen’ zou worden. Ik zei haar dat ze zich daar echt geen zorgen over hoefde te maken. 

We hielpen Maria uit de prostitutie en telkens wanneer ik haar zag, baden we voor genezing van haar knie en rug. Beleefd liet ze me voor haar bidden, maar later vertelde ze me dat ze steeds dacht: die man is gek. 

“Beleefd liet ze me voor haar bidden, maar later vertelde ze me dat ze steeds dacht: die man is gek.”

Rugpijn
Op een dag hadden we een barbecue bij haar thuis en ik had een profetische vriend uitgenodigd. Het eerste wat hij zei toen hij haar zag was: ‘Ik zie dat jouw knie geen kraakbeen heeft waardoor de botten elkaar raken en dat God jouw knie en rug gaat genezen.’ Weer dacht Maria dat hij gek was en ze reageerde: ‘Ik wil heel graag stoppen met drinken.’ Mijn vriend reageerde: ‘Oké, de volgende keer dat je alcohol drinkt, zul je je heel beroerd voelen.’ Die dag dronk ze wat bier, maar het smaakte totaal niet zoals normaal. De volgende ochtend werd ze wakker met een gigantische kater, iets wat ze anders nooit had, omdat ze gewend was aan enorme hoeveelheden whisky, wijn en bier. Alcohol was één van haar overlevingsmechanismen, maar na die dag ontdekte ze dat ze het simpelweg niet meer nodig had. 

Maria’s leven is radicaal veranderd sinds ze Jezus heeft leren kennen. Ze drinkt niet meer en heeft geen nachtmerries meer. Ze is afgevallen, haar lichaam is genezen en de blijdschap die ze kwijt was geraakt, heeft ze teruggevonden. Ook heeft ze leren fietsen en zwemmen. 

Maria werkte zestien jaar lang in de prostitutie. Nu heeft ze een totaal nieuw leven. De vrouw die eerst zei bang te zijn om christen te worden, houdt nu elke dinsdagavond een Bijbelstudie bij haar thuis. Elke week leren mensen Jezus kennen door Maria’s kookkunsten en getuigenis. Ze is een belangrijke pilaar van een nieuwe kerk in Amsterdam, Iglesia Vida Nueva, oftewel nieuw-leven-kerk. 

Profetie verandert levens
Over de hele wereld verandert profetie levens. In juni 2018 ging ik met een team van jonge christenen naar de rosse buurt van Mexicali, Mexico. We hadden God gevraagd om aanwijzingen en woorden van kennis over de mensen die we die dag zouden ontmoeten. Een van de woorden was ‘camouflage’. Een jonge evangelist uit ons team zag een man met een camouflageshirt en rende naar hem toe. Hij was stomverbaasd toen de man zijn oud-celgenoot bleek te zijn, met wie hij anderhalf jaar in de gevangenis had gezeten.

Zijn oude vriend keek naar hem en zei: ‘De afgelopen drie dagen heb ik God gevraagd om iemand naar mij toe te sturen om me over Hem te vertellen en me te helpen een nieuw leven te beginnen.’ Terwijl mijn vriend voor hem begon te bidden, viel zijn oude celgenoot hem in de armen en begon hartstochtelijk te huilen. 

“Deze jongen ontdekte dat evangelisatie en profetie helemaal niet moeilijk zijn. Het gaat erom dat we het hart en de gedachten van Christus over de mensen om ons heen communiceren.”

Deze jongen ontdekte dat evangelisatie en profetie helemaal niet moeilijk zijn. Het gaat erom dat we het hart en de gedachten van Christus over de mensen om ons heen communiceren. Van Amsterdam tot Boedapest en van Kiev tot Barcelona en Mexicali heb ik gezien hoe mensen tot tranen toe geroerd werden, omdat iemand hun vertelde over het hart van God. Soms ging dit gepaard met een genezing of een raak woord van kennis. Maar het doel is altijd om Gods waarheid en liefde voor de betreffende persoon over te brengen. 

Iedereen die ik train in profetie, geeft vroeg of laat de boodschap door dat God zegt: ‘Ik houd van jou’ of ‘Jij bent mijn geliefde kind’. De kerntaak van evangelisatie en profetie is dat we liefde, waarheid, hoop en leven aan anderen geven. In dit boek richt ik me op deze bediening, die zo vaak verkeerd begrepen en ook wel gevreesd wordt. 

Dit fragment komt uit het boek Profeteren – gewoon doen! van Matthew Helland. Helland leidt een online profetenschool waarbij je leert om te groeien in profetie. Klik hier om je op te geven.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen