Martin en Tirzah geven hun Nederlandse leven op om zendelingen te worden in Zuid-Afrika: “We willen het totaalplaatje van de Bijbel uitleven”

Martin en Tirzah Hofman uit Leeuwarden droegen de zending altijd een warm hart toe, maar altijd van een afstand. Totdat ze een roeping van God ervoor ervoeren. “We beseften dat God ons ervoor riep. Het mooie is dat we nu alle deuren open zien gaan. We willen het totaalplaatje van de Bijbel uitleven.” In dit artikel vertellen ze erover het werk dat ze gaan doen voor Immanuel Ministries.

“We zijn christenen en we hebben altijd een hart voor zending gehad, maar het was altijd van een afstandje.Totdat Zuid-Afrika ineens op hun pad kwam. Dat was in 2011 tijdens een presentatie van mensen uit hun kerk die vertelden dat zij zendingswerk in Zuid-Afrika gingen doen. Tijdens deze presentatie was daar ineens bij Martin en Tirzah ook het grote verlangen om dit werk in Zuid-Afrika te mogen doen. Ze geloven dat het God was die toen tegen hun sprak.

Ze probeerden al in 2012 zendingswerk te gaan doen, maar dat bleek niet de juiste timing. Wel zijn ze al die jaren betrokken gebleven bij Immanuel Ministries en hebben ze een aantal jaren in een thuisfront commissie gezeten van zendelingen die werkzaam waren in Zuid-Afrika. Het verlangen om zelf naar Zuid-Afrika te gaan bleef echter altijd wel. “Maar zet die grote stap met een gezin dan maar eens. Een keerpunt was 2018, toen heeft Martin zware longoperaties gehad waar hij bijna aan bezweken is. Het was een zware tijd voor ons als gezin. Na het herstel van Martin kwam het sterke verlangen om te dienen in Zuid-Afrika weer terug.”

Gods plan voor hun leven
“In februari 2020 zijn ze uiteindelijk uitgestapt in geloof en afgereisd naar Zuid-Afrika om daar te ontdekken of het echt Gods plan was voor hun leven. Toen zij zich aanmeldden, hoorden zij dat het echtpaar dat Immanuel Ministries had opgestart ging afbouwen. Dat wisten ze toen nog niet. Frans en Carly Alkema baden al langer om vervanging. Dat was zo’n bevestiging.

Toen ze terugkwamen, brak de coronacrisis uit. Een zware lockdown kwam in Zuid-Afrika.Ze wilden al een jaar eerder gaan maar door deze coronapandemie liep alles een jaar vertraging op. Hierdoor hebben ze nu wel 2 jaar de tijd gehad om deze grote stap rustig en goed voor te kunnen bereiden.

Ze vertellen wat ze voor Immanuel Ministries gaan doen. “Het is opgezet door een echtpaar uit Dokkum. Het is een multifunctioneel centrum voor evangelisatie, kinderwerk, kledinghulp, schoolprogramma’s, sponsorprojecten, voedselprogramma’s, gevangeniswerk. Het is heel breed, zo gaaf.”

“In december gaan we vertrekken en na een periode van begeleiding, nemen we het stokje over. We hebben al ervaring met kinderwerk, en Martin heeft ook twintig jaar als gevangenisbewaarder gewerkt, dus die ervaring nemen we mee.”

Donkere en blanke mensen
De grote verschillen tussen donkeren en blanke mensen, zijn er ook nog steeds. “Het is heftig om te zien dat donkere mensen vaak in de sloppenwijk leven en blanke mensen vaak rijker zijn. Ze kijken vaak niet om naar de sloppenwijken, omdat het zo normaal is geworden. Het is ergens gek dat we als Nederlanders daar heen gaan, terwijl de Zuid-Afrikanen ook zelf hulp kunnen bieden. Maar ze bekijken het door een hele andere bril.”

“We vinden het prachtig dat we deze mensen mogen dienen. Het geloof is woord en daad, zoals Jakobus zegt.”

Tirzah en Martin komen op een plek waar al hele bijzondere dingen gebeurd zijn. “De vrouw van het echtpaar is zelf door God genezen en bidt zelf ook voor veel mensen. Ze zien bevrijdingen, genezingen, maar juist ook sterke relaties met de mensen. Het totaalplaatje van de Bijbel willen wij ook uitleven. We willen levens voor goed veranderd en voor eeuwig gered zien worden.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen