Martin Koornstra ziet God onverminderd wonderen doen: “Bevrijdingen van boosheid vinden plaats via het scherm”

Vorige week vierde Martin Koornstra de honderdste live-uitzending sinds de corona-uitbraak. Wat begon als een opname met drie iPhones, groeide uit tot een hechte community waar sommige mensen al de hele dag naar uitkeken. “Sommige mensen zeiden: ‘Hoe donker de dag ook was, ’s avonds tijdens de stream brandde het licht.’ Zulke berichten raken mij enorm”, zegt Martin Koornstra van Royal Mission. In dit artikel vertelt hij hoe Gods kracht op overweldigende wijze zichtbaar was, waardoor er ook in coronatijd veel mensen genezen en bevrijd werden.

‘Tja, waar moet ik beginnen’, vraag Koornstra zich af als hem gevraagd wordt naar de getuigenissen die binnenkomen. “Dat is heel bijzonder. Vorige week hadden we de honderdste uitzending, waarbij we mensen vroegen om een vlaggetje, hartje, of kroon in te sturen met erop geschreven waar ze dankbaar voor zijn en wat de stream voor hen betekend heeft. Daarop kregen we zo’n 250 inzendingen met getuigenissen en bemoedigingen.”

“Wat daarop stond? De ene zoon werd bevrijd van angst, de andere dochter slaapt sinds het livestream-gebed weer goed, iemand anders is weer genezen. Heel bijzonder!”

“Er is ook een vrouw, Kitty heet ze, genezen VAN INCONTINENTIE door gebed via de livestream.”

“Er is ook een vrouw, Kitty heet ze, genezen van incontinentie door gebed via de livestream. Zo via gebed door het scherm. Iemand anders was dubbelziend en is genezen. Daarbij lezen we van verhalen van mensen die voor het eerst konden vergeven. Het is een breed scala aan verhalen.”

Verbondenheid
De gemeenschappelijke deler is volgens Koornstra dat er echt een verbondenheid tussen de mensen is ontstaan. Gedurende de uitzendingen, is hij de mensen daarom ook gaan aanspreken als ‘Royal Family’. “Mensen ervaren het juist als familie omdat wij gewoon op een bank zitten, waardoor je echt bij mensen in de huiskamer zit.”

“Dat is ook wie we zijn. We zijn sterk laagdrempelig en houden ervan om Gods goedheid te zien. We hadden niet de hoogste kwaliteit, het was ook niet erg gelikt. Maar we hebben onze roeping vastgehouden. Soms viel de techniek uit, of gaven we zelf ook aan wanneer we iets spannend vonden. Dat mocht er allemaal zijn.”

“Er waren mensen die zeiden: ‘Hoe donker de dag ook was, ’s-avonds brandde het licht.”

De impact is over de periode groot geweest. “Er waren mensen die zeiden: ‘Hoe donker de dag ook was, ’s-avonds brandde het licht. Ik kijk niet meer om acht uur naar het journaal, want dat maakt me down. Ik kijk om half negen naar de livestream, want dat geeft me vreugde.’”

Kracht van God
Hoewel dit een enorme zegen is, mist Koornstra zeker nog de fysieke diensten. “Wat ik mis is om mensen fysiek de handen op te leggen. Dan zie je onder je handen het wonder gebeuren, je ziet hoe mensen hun krukken opzij leggen en beginnen te lopen. Nu is dat op afstand.” 

“De beleving is anders. Maar het is een enorme zegen dat de wonderen gewoon door blijven gaan. We krijgen héél veel gebedsverzoeken via de mail. Soms komen er wel honderd mails binnen. Levensverhalen, trauma’s, verhalen over scheidingen. Het is soms zwaar voor ons team, maar het laat zien dat mensen zoeken naar plekken van aandacht, liefde en gebed.” Voorlopig blijft Royal Mission op deze manier verder gaan.

Genezen op afstand
Martin Koornstra vertelt hoe hij moest groeien om God te geloven dat genezingen ook door de camera heen plaatsvinden. “Natuurlijk weet je dat het kan, Jezus genas mensen ook op afstand. God staat boven tijd en plaats. Dat is iets wat ik wel weet. Maar de praktijk is een tweede. Maar als het vervolgens gebeurde, dan riepen we uit: ‘Dit is niet te geloven!’”

De online cursussen bij Royal Mission gaan erg snel. 2000 deelnemers voor een cursus Geestkracht, profetie of Bijbelgebruik, is niet ongebruikelijk. Dat mensen door de filmpjes heen de Heilige Geest ervaren, vindt Martin nog altijd erg bijzonder.

“In de filmpjes bidden we voor de kracht van God en vervolgens worden mensen aan de andere kant van het scherm emotioneel, dat is toch bijzonder?”

“In de filmpjes bidden we voor de kracht van God en vervolgens worden mensen aan de andere kant van het scherm emotioneel, dat is toch bijzonder? Sommige mensen krijgen fysieke ervaringen, terwijl ze het filmpje drie weken later pas kijken. Daaraan zie je dat God geen last heeft van tijd en afstanden.”

Een bijzonder getuigenis pikt hij eruit. “Een mevrouw werd zo sterk geraakt door de kracht van de Heilige Geest, dat ze wilde dat haar zoon het ook ging kijken. Maar hij zat in een tehuis, omdat hij last had van woedeaanvallen. Helaas mocht ze door corona niet bij hem langs. Toen besloot ze hem te bellen en telefonisch het filmpje te laten zien. Terwijl hij het via het scherm van zijn moeder bekeek, werd hij spontaan bevrijd van woede.”

“Dit getuigenis heeft deze moeder gedeeld met de zorgorganisatie en heeft daar zelfs een prijs voor gewonnen. Echt fantastisch!”

“Je mist het samen prijzen en klappen én toch vier je dan in geloof wat God aan het doen is.”

Twijfel
Angst voor de camera en voor hetgeen ze doen, is er bij Koornstra niet. Wel kan de setting ervan twijfels oproepen. “Soms hebben we een hele mooie avond en krijg je bijzondere reacties, maar als het voorbij is, is het kaal. Je zit daar nog alleen met je team en drie camera’s. Dan kun je overvallen worden met vragen, zoals: ‘Is dit wel zinvol?’, ‘Wilde God dit wel?’, ‘Doen we het wel goed?’ Daar word je dan op aangevallen. Je mist het samen prijzen en klappen én toch vier je dan in geloof wat God aan het doen is. Maar verder ben ik erg ontspannen en zeer dankbaar dat God dit gegeven heeft.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen