Martin Koornstra overweldigd na acht weken livestream-diensten: “We surfen op de hoge golf van God”

Martin Koornstra hield al jarenlang (genezings)diensten waar honderden mensen op afkwamen. Toen de coronacrisis uitbrak, dreigde alles te moeten stoppen. Maar daar wilde hij niet in meegaan. “Ik voelde een soort heilig ongenoegen vanuit God: ‘Dit laten we niet gebeuren.’”, zegt Martin. Hij vertelt hoe hier de livestream-diensten uit voortkwamen en hoe ze al talloze ‘online’ gebedsverhoringen en genezingen hebben zien plaatsvinden.

Koornstra vertelt. “De laatste zondag dat we een samenkomst hielden, was op zondag 8 maart. Toen leek er nog niet zoveel aan de hand te zijn. Een week later, op 15 maart, waren daarna alle diensten van boven de honderd bezoekers verboden.”

Wat volgde, was een drukke brainstormsessie, met veel grote plannen. “Eén ding was zeker: ‘We gaan niet niks doen.’ Er kwamen ook hele wilde ideeën voorbij”, lacht Martin. “We wilden in eerste instantie een drive-in healing room organiseren, waarbij honderd mensen per keer naar binnen kwamen. Maar al snel kwamen we tot de conclusie dat het niet haalbaar was met de regels die er toen waren.” Hij lacht: “Je wilt ook niet dat mensen voor de deur ruzie gaan maken, omdat de capaciteit beperkt is.”

Koornstra: “We wilden natuurlijk ook niet dat onze samenkomst een soort virushaard zou gaan worden. Tegelijkertijd wilden we iets doen. Toen heb ik met Gor Khatchikyan gebeld, die ook in ons team zit. We besloten een livestream te houden en daar een Q en A te houden over ziekte en genezing.”

“We wilden natuurlijk ook niet dat onze samenkomst een soort virushaard zou gaan worden.”

Hoge golf
Dit was een stap in het diepe, vooral omdat Martin en zijn team hier erg weinig kennis over hebben. “We hebben het letterlijk met drie mobieltjes gedaan. Af en toe stond het beeld overdwars. Iemand ze me: ‘Af en toe heb ik liggend zitten kijken.’ Maar het idee was wel van God en het was heel krachtig.”

“We surfden bovenop een hoge golf van God, ook al was de uitzending technisch misschien een puinhoop. Maar het was echt een kairos-moment. Een goddelijk moment, waarop we moesten reageren. In deze periode hebben we ook veel geleerd, wat we in tien jaar tijd niet geleerd hebben. Het ging met vallen en opstaan, maar dwars daar doorheen werden er veel mensen geraakt met het evangelie.”

Verrijkt
Martin vertelt hoe deze periode hem absoluut enorm verrijkt heeft, ook voor de periode die na de lockdown zal komen. “We hebben een eenvoudige studio opgebouwd met camera’s en we zijn ondertussen ook bezig met e-learning. Dat is enorm nuttig! We ontdekken zoveel over digitaal leren. Dat was er al heel lang, maar we deden daar niks mee.”

“Het ging met vallen en opstaan, maar dwars daar doorheen werden er veel mensen geraakt met het evangelie.”


“We zijn nu als het ware gedwongen om dit op te pakken, en ik ben daar zo blij mee. Het was een duwtje van God. Het mooie van thuis kijken, is ook dat mensen het anoniem kunnen zien. Sommige mensen hebben misschien geen toestemming van hun dominee om naar onze diensten te komen, maar vanuit huis hebben ze geen goedkeuring nodig om het te kunnen zien. Daardoor zien we nu dat we een groep online bereiken, die er eerst niet was. We mogen God op onze blote knieën bedanken.”

Martin Koornstra

De livestreams van Royal Mission zijn van maandag tot vrijdag, steeds om 20:30 uur. Sinds ze in maart begonnen zijn, komt er een grote stortvloed aan reacties binnen, vertelt Martin. “We krijgen enorm veel gebedsverzoeken binnen. Ziektes, lijden, scheidingen, misbruiken, werkeloosheid, een enorme nood. Tijdens de stream bidden we voor deze mensen. Soms krijg je zoveel reacties, dat het betekent dat je niet voor iedereen kan bidden in de livestream. Maar we hebben een team erachter staan, zodat we voor bijna iedereen kunnen bidden.”

Wonderen
Dat God ook via internetverbindingen wonderen kan doen, bewijst deze stream wel, zegt Martin Koornstra. Elke avond kijken heel veel mensen mee of achteraf kijken ze het terug. “We krijgen elke dag getuigenissen binnen. Veel verhalen van mensen die geraakt en bemoedigd zijn, of genezen zijn nadat er via de stream voor hen gebeden werd. Sommige mensen werden bijzonder snel van corona genezen, of van andere ziekten. Het is ongelofelijk! Alle eer aan Jezus!”

“Sommige mensen werden bijzonder snel van corona genezen, of van andere ziekten. Het is ongelofelijk! Alle eer aan Jezus!”

“Ik vind het ook altijd erg mooi als mensen hun angsten of depressies kwijtraken na het gebed, of dat ze hun denken vernieuwen, of pijnen zien verdwijnen. We kregen ook een getuigenis binnen van iemand die genezen werd van een tumor.”

“Wat eigenlijk nog mooier is dan de wonderverhalen, is de nieuwe community die ontstaat. Over kerkmuren heen, dwars door denominaties en zonder geografische beperkingen voelen mensen zich verbonden met elkaar. Er wordt voor elkaar gebeden, er ontstaan digitale vrienden- en Bijbelstudiegroepen en er is zoveel waardering voor anderen. Misschien is dit wel het grootste wonder van de livestreams.”

Online
Voor Martin Koornstra en Royal Mission staat er een ding vast: met deze ‘online revolutie’ gaan ze niet meer stoppen. “We gaan vast weer fysieke diensten houden, maar het online gedeelte zal zeker blijven. Honderd procent zeker! We hebben nu 2.000 mensen die meedoen met online groeicursussen, dat is toch geweldig?”

Voorbeeld van een getuigenis:
Ik geniet van de avonden en wordt erg bemoedigd, mijn geloof is aan het groeien en ik mag prachtige dingen meemaken! Inmiddels is het ongeveer 3,5 jaar geleden dat mijn bekkenklachten begonnen. Tijdens de zwangerschap van de oudste. Elke dag veel pijn, knappende bekken en daardoor veel valpartijen.

Tijdens de zwangerschap van de jongste werden de klachten erger en na de bevalling hield ik blijvende pijn. Elke dag leefde ik met pijn en had ik moeite om dingen te doen met de kinderen zoals stukken wandelen, dollen in de tuin en bedenk maar verder.  Een poosje terug tijdens een livestream van jullie ging Martin bidden voor genezing. Vaker heb ik ergens gestaan en gedacht, zou ik mee doen? Zou God dit ook wel voor mij willen?

Deze avond heb ik meegedaan. Handen op mijn bekken gelegd en vol goede moed en open erin gegaan. God wil dit ook voor mij! Ik mag vrij zijn en kunnen rennen en donderjagen met mijn kinderen.

Die avond voelde ik niet iets bijzonders, ik was wat teleurgesteld en kreeg al snel de gedachte dat het toch echt voor anderen was. Maar nu een poos verder kom ik er al meer achter hoe goed het gaat. Ik kan springen op de trampoline met mijn zoontje, zonder pijn! En vandaag viel opeens het kwartje. Ik heb drie uur gewandeld in een natuurgebied. Heuvel op en heuvel af, zand in en zand uit. Onverharde wegen en verharde wegen. God is zooooo goed. Ik heb nergens last van. Tijdens de wandeling niet, nu niet!!!

Alle eer aan God.  Nogmaals bedankt voor het werk dat jullie mogen doen.

Voor meer informatie over het werk van Royal Mision:

Youtube.com/royalmission

Facebook.com/martinkoornstra

instagram.com/martinkoornstra

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen