Mattheüs ziet ‘eenheid in het hart’ onder christenen: “Nieuwe ‘Izakken’ werken met de schep van vergeving”

Enorm enthousiast wordt Mattheüs van der Steen ervan als hij christenen ziet aanbidden op het Malieveld of zondagse diensten houden in parken en in weilanden. Hij vertelt: “Het is mooi om eenheid op papier te hebben, maar wat je hier ziet is eenheid in het hart. Mensen die op elkaars podium spreken. Ik geloof dat dat heel belangrijk is in het plan dat God heeft voor Nederland.” Op 31 juli en 1 augustus zal er ook een online versie zijn van Awakening Europe, waar Mattheüs ook over spreekt.

Hij haalt de aanbiddingsavond op het Malieveld van stichting Presence nog eens aan. “Ja, dat was geweldig! Ik heb nauw contact met de dochter van T.L. Osborn, de man die in 1958 daar een grote opwekking plaats zag vinden. Ze vond het ook geweldig. Het is heel uniek en heeft te maken met het seizoen waarin we nu zitten.”

“Onder leiders en aanbiddingsleiders zie je dat ze elkaars kleur en uniekheid beginnen te zien.”

Hij legt het uit. “Onder leiders en aanbiddingsleiders zie je dat ze elkaars kleur en uniekheid beginnen te zien. Het is vergelijkbaar met de twaalf stammen van Jakob, die ondanks de verschillen sterker waren toen ze samen vertegenwoordigd waren. Ik noem dat de ‘tribal anointing’. Nu zie je dat leiders over hun gewoontes en tradities heenstappen en samenwerken met mensen uit een andere ‘stam’. Men ziet elkaars uniekheid en authenticiteit.”

“Samenwerking op papier is prima, maar wat je nu ziet, is een samenwerking vanuit het hart. Mensen uit verschillende denominaties en andersdenkenden spreken op elkaars podium, dat is een ander niveau.”

Waterputten
Mattheus vertelt dat hij een woord van God kreeg uit Genesis 28, waar staat dat Abraham de waterputten open groef die de Filistijnen hadden dichtgegooid. Hij ziet hier ook een geestelijke boodschap in. “Je zag dat er weer helder water uitkwam nadat de putten werden open gegraven.”

“Samenwerking op papier is prima, maar wat je nu ziet, is een samenwerking vanuit het hart.”

“In Nederland zijn er heel veel bronnen dichtgegooid. De bron van het Malieveld in 1958, de bron van de Nijkerkse beroering. Er is aarde ingegooid, ingegeven door bitterheid, jaloezie, onvergevingsgezindheid. Daarmee zijn de geestelijke bewegingen van opwekking ook dichtgegooid.”

Nieuwe Izaks
“Er komt nu een generatie van nieuwe Izakken die met de schep van vergeving deze bronnen weer heropent. In Gods ogen zijn de bronnen nooit opgedroogd. Ik geloof dat we in een seizoen leven dat we de bronnen zullen ontdekken en het heldere water tot leven zullen zien komen.”

“Het Malieveld is een prachtig voorbeeld. De bronnen zijn vuil door alle woede en protesten die er zijn geweest, maar nu ontdekken we het heldere water dat tot leven komt. Weet je hoe die opengaan? Door gebed en aanbidding.”

“Het Malieveld is een prachtig voorbeeld. De bronnen zijn vuil door alle woede en protesten die er zijn geweest, maar nu ontdekken we het heldere water dat tot leven komt.”

“Voor mij was dat het meest unieke van de aanbiddingsavond op het Malieveld. Het was niet eens de aantallen of het aantal denominaties – dit zien we bij Opwekking ook – maar men stond op een waterbron. Ik geloof dat wat er gebeurde, voorwerk is voor een grote opwekking die in Nederland gaat plaatsvinden. Deze opwekking zal niet te stoppen zijn en vol van het vuur van de Heilige Geest.”

Awakening Europe
“Met Awakening Europe zagen we hier ook al voortekenen van. Mensen uit 104 verschillende landen schreven zich in voor Awakening in Nederland. Dat is heel bijzonder en het zou ook een enorm momentum worden. Totdat daar corona uitbrak. Dat leek in het natuurlijke even roet in het eten te gooien en het gaf ook teleurstelling. Maar bij God loopt er niets uit de hand.”

“Deze vertraging zorgt er alleen maar voor dat er iets veel sterkers plaatsvindt. Ik geloof dat het een moment gaat zijn dat de waterputten weer gaan stromen en dat er transformatie plaatsvindt in Nederland.”

Initiatief
Nu het fysieke Awakening Europe-event niet doorgaat, zal er wel een online type pre Awakening event zijn. Daar zullen Jean-Luc Trachsel, Ben Fitzgerald, Bill Johnson, Jeremy Riddle, Paulina Zoetebier en veel andere leiders een plenaire sessie hebben. Ook zullen er Nederlandse nationale leiders meedoen. Ook zijn er twee avonden met de Awakening-band en de Hope Alive band, die live aanwezig zijn vanuit Duitsland en Nederland. We geloven dat er ook via deze online uitzending mensen hun hart aan Jezus gaan geven.”

“Ik geloof dat Awakening een enorm breekijzer gaat zijn voor stromen van levend water in het land. Het zal leiden tot een oogst en een doorbraak.”

“Het team van Awakening komt naar Nederland. We hebben een grote studio waarbij we live de aanbidding zullen gaan doen. Bill Johnson en Jean-Luc Trachsel zullen hun bijdragen wel vanuit hun eigen huis doen.”

“Ik geloof dat Awakening een enorm breekijzer gaat zijn voor stromen van levend water in het land. Het zal leiden tot een oogst en een doorbraak. Ik geloof ook dat Awakening op de schouders staat van al dat werk dat er in Nederland gedaan wordt. Denk aan Wilkin van der Kamp, Herman Boon, Martin Koornstra, Wim Hoddenbach, Opwekking en al die andere organisaties, kerken en bewegingen! Uit die bronnen zullen we met elkaar tappen.”

“Het lijkt misschien of er een terugtrekkende beweging is, maar er komt een grote plens van opwekking aan.”

“Het lijkt misschien of er een terugtrekkende beweging is, maar er komt een grote plens van opwekking aan. Ik moet hierbij ook denken aan Elia, die een wolk zag ter grootte van een hand. Dat is ook bij opwekking zo. Het lijkt nu misschien heel klein, maar God zei: ‘Ga je maar vast voorbereiden, want er komt een grote plensbui aan.’”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen