Matthew Helland over de vijf emoties die God voelt over jou

In deze live-video op Facebook vertelt voorganger en schrijver Matthew Helland hoe je kunt groeien in profetie én de emoties die God voelt over de mens kunt leren ervaren in je leven. Bekijk de video om het hele verhaal van Matthew te horen.

Matthew vertelt dat je in Lukas 15 vers 20 vijf houdingen van God ziet, die hij ook heeft over jou. “Laat het diep in je zinken, het kan je leven veranderen”, vertelt hij.

In Lukas 15 vers 20 staat over de verloren zoon beschreven dat de Vader hem zag (1), Hij was met innerlijke ontferming bewogen (2), rende naar hem toe (3), viel hem om de hals (4) en kuste hem (5).

Hij ligt het toe:

  1. God ziet je. “Je mag naar God toekomen zoals je bent, hoe slecht je ook bent. God ziet niet eerst je slechte kanten, maar juist je hart en je mooie kanten. Hij ziet ze en wacht totdat je komt. Vanuit daar zal Hij je vanzelf veranderen.”
  2. Hij heeft compassie. “God is bewogen en heeft compassie; wanneer wij pijn hebben, dan voelt Hij dat ook. Hij nam onze pijn aan het kruis. Hij is niet koud en kil, God is bewogen met ons leven. Hij is ook blij met onze hoogtepunten en successen.”

    “Elke week dat ik met mijn vrouw naar De Wallen in Amsterdam ga om prostituees te helpen, dan kijken we door de ogen van God naar hen. We zien geliefde mensen die Jezus nodig hebben.
  3. Hij rent naar hen toe. “Jezus rent niet van deze mensen weg, Hij rent naar hen toe.”
  4. Hij omhelst de zoon. “Hij zegt: ‘Zoon, Ik hou van jou! Ik wil je liefde geven. Je hoeft je geen zorgen te maken over de economie, de Amerikaanse verkiezingen of over corona. Kom in de armen van rust en leer om dichtbij God te zijn. Leer leven op het ritme van Gods hart.”
  5. God zoent hem. “We leven niet van brood alleen, maar van elk woord dat uit de mond van God komt. Mensen staan in deze tijd steeds meer open om de liefde van God te ontvangen. Liefde is namelijk een naam en die naam is Jezus.”

Klik hier om de video te bekijken.

Matthew heeft ook een online school waarbij je voor slechts 75 euro online getraind wordt in het groeien in profetie. Klik hier om je op te geven.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen