Mede-oprichter Black Lives Matter roept op tot ‘einde’ van Israël


Patrisse Cullors, een omstreden mede-oprichter van de Black Lives Matter-beweging, riep op tot een ‘einde’ aan Israël en beschreef de Joodse staat als een ‘imperialistisch project’.

Cullors maakte de opruiende opmerkingen tijdens de paneldiscussie van 2015 “Globalizing Ferguson: Racialized Policing and International Resistance”, een forum georganiseerd door de Harvard Law School.

“Palestina is het Zuid-Afrika van onze generatie”, zei ze. “En als we niet moedig optreden om een ​​einde te maken aan het imperialistische project dat Israël wordt genoemd, dan zijn we gedoemd.”

Destijds was Cullors onlangs teruggekeerd van wat ze beschreef als een “historische” 10-daagse reis naar Gaza. Ze vertelde het publiek dat er “een heel gesprek zou kunnen zijn over de nederzettingen waarvan we getuige waren en de verhalen over moord en dood door toedoen van Israëli’s en zionisten.”

Solidariteit
Ze beschreef Palestijnse solidariteit als een “cruciaal” aspect van de Black Lives Matter-beweging, en moedigde zelfs mensen aan om de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS)-campagne te steunen die bedoeld was om Israël economisch en diplomatiek te verlammen.

Cullors drong er bij de aanwezigen op het forum ook op aan om onderzoek te doen naar en steun te verlenen aan Rasmea Odeh, een veroordeelde terrorist die door Israëlische rechtbanken tot levenslang is veroordeeld voor een bomaanslag waarbij twee studenten om het leven kwamen. Odeh werd in 1980 vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil en pleegde vervolgens immigratiefraude in de VS.

Palestijnen
De opnieuw opgedoken beelden van Cullors komen niet lang nadat de officiële Black Lives Matter-beweging haar toezegging heeft getweet om “een einde te maken aan het kolonialisme van kolonisten in alle vormen” te midden van het aanhoudende conflict tussen Israël en Palestijnen in Gaza onder leiding van de terreurgroep Hamas.

Black Lives Matter verklaarde dat het “altijd” de kant van de Palestijnen zal kiezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen