Media berichten over blokkade rekening Jaap Dieleman: ‘Niet helemaal waar’

Diverse Nederlandse banken zouden betaalrekeningen van ‘antivaxxers’ blokkeren, waaronder die van evangelist Jaap Dieleman, meldt NRC-Handelsblad en diverse andere kranten. Navraag bij Dieleman zelf leert dat dit niet helemaal klopt. “Ik krijg nu vragen van mensen die zich afvragen of ze nog wel geld kunnen doneren. Nou dat kan wel, hoor.”

Dieleman is deze week benaderd door NRC, met de vraag of zijn rekening ook geblokkeerd is, vanwege zijn standpunt over vaccinatie. Dat is namelijk bij organisaties als Viruswaarheid en BLCKBX gebeurd.

Dieleman vertelde de journalist toen het verhaal. “Ik vertelde hen over de mail die ik in april kreeg van stichting Mollie, dat mijn account uit de lucht zou worden gehaald. Dat is zeker een vorm van censuur.” Op revive.nl berichtten we hier destijds over.

Nieuwe ontwikkelingen
Maar volgens Dieleman zijn er inmiddels nieuwe ontwikkelingen. “We kregen in mei nog steeds geen bevestiging van Mollie dat ze ons zouden blokkeren. Ik begreep dat ze het bij andere ‘antivaxx’ organisaties hadden opgeschort.”

“Maar ik heb zelf gezegd: ‘Ik wil niet meer bij Mollie’. Ik heb een andere partij gevonden en dat werkt inmiddels perfect.”

De betalingen lopen ook goed. “Dat gaat inmiddels helemaal goed.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen