‘Medische apartheid’: 1200 Britse christelijke leiders waarschuwen dat vaccinpaspoorten zullen leiden tot ‘bewakingsstaat’

Meer dan 1.200 leiders van kerken in het Verenigd Koninkrijk hebben premier Boris Johnson gevraagd om geen zogenaamd vaccinpaspoort in te stellen.

In een open brief aan Johnson waarschuwen de anglicaanse en katholieke geestelijken dat een dergelijk paspoort rond je ‘COVID-19-status’ een ‘bewakingsstaat’ zou kunnen creëren.

De BBC meldt dat de ‘Britse waakhond voor gelijkheid’ zegt dat paspoorten een “tweedeling in de samenleving” kunnen creëren.

Als het wordt aangenomen, kunnen mensen met een papieren of app-paspoort bewijzen dat ze de afgelopen zes maanden zijn gevaccineerd, negatief zijn getest of hersteld zijn van een bevestigde infectie. Terwijl de overheid maatregelen versoepelde, beweren ambtenaren dat dergelijke certificaten een rol zouden spelen bij de heropening van grote locaties, waaronder festivals, theaters, nachtclubs en sportevenementen. Ze kunnen ook worden gebruikt wanneer de regels voor sociale afstanden worden versoepeld, waardoor restaurants en pubs weer open kunnen gaan.

Een woordvoerder van de regering zei tegen de BBC: “We overwegen een reeks bewijzen rond de certificering van de COVID-status en of het een rol kan spelen bij het veilig openen van instellingen met een hoger risico. Op dit moment zijn geen beslissingen genomen.”

Brief
In de brief aan de premier waarschuwden de christelijke leiders dat de paspoorten of vrijheidspassen, zoals deze door de Britse regering zijn genoemd, een “medische apartheid” zouden creëren.

“Mensen kunnen verschillende redenen hebben waarom ze geen vaccins kunnen of willen ontvangen die momenteel beschikbaar zijn, waaronder, voor sommige christenen, ernstige gewetenskwesties die verband houden met de ethiek van het maken of testen van vaccins. We lopen het risico een samenleving op twee niveaus te creëren, een medische apartheid waarin een onderklasse van mensen die vaccinatie weigeren, wordt uitgesloten van belangrijke aspecten van het openbare leven. Er is ook een gerechtvaardigde vrees dat deze regeling leidt tot een permanente situatie waarin de COVID-vaccinstatus andere vormen van medische behandeling zal insluiten”, aldus de brief.

“Dit plan heeft het potentieel om het einde te bewerkstelligen van de liberale democratie zoals we die kennen en om een ​​’bewakingsstaat’ te creëren waarin de regering technologie gebruikt om bepaalde aspecten van het leven van de burgers te controleren”, schreef de geestelijkheid.

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen