Meer dan 60 procent christelijke jongeren in VS gelooft niet meer dat Jezus enige Weg is

Van alle jongeren in de Verenigde Staten die zich wedergeboren christen noemen, gelooft meer dan 60 procent niet meer dat Jezus de enige weg tot het eeuwige leven is. Meer dan 30 procent van hen is bovendien van mening dat Jezus geen leven zonder zonde op aarde leefde. Van alle Amerikanen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar gelooft nog maar 25 procent in Bijbelse waarheden (2020). Tien jaar eerder (2010) was dat nog 47 procent. Daarbij gaat het om waarheden als verlossing door Jezus’ bloed en dat de Bijbel het onfeilbare woord van God is. Dat meldt het RD.

Deze conclusies kwamen uit een onderzoek van het evangelisatie-instituut Probe Ministries in Plano, Texas. Voor het onderzoek ondervroegen ze 3100 Amerikanen in de leeftijd van 18 tot en met 55 jaar. De medewerkers van het instituut geven aan dat ze zijn geschrokken van de resultaten. Directeur Kerby Anderson: “De Bijbelse levensbeschouwing wordt nog door slechts een kleine minderheid van de jonge evangelicals gedeeld.”

Toenemende invloed media
Ze noemen zich wedergeboren christenen, maar zijn tegelijkertijd van mening dat ze voor hun verlossing Jezus Christus niet perse nodig hebben. Volgens Anderson denken de jongeren dat ook andere religies naar de hemel leiden. Het komt er op neer dat zelfs veel christenen dus geen goed beeld hebben van Wie Jezus werkelijk is. Als voorganger zou je er niet meer vanuit kunnen gaan dat gemeenteleden allemaal een wereldbeeld hebben dat overeenstemt met Gods Woord.

“de verontrustende neergang is deels te wijten aan voorgangers die niet consequent de Bijbelse leer brengen.”

Volgens de directeur heeft dat de maken met de toenemende invloed die de media vandaag de dag heeft. „De verontrustende neergang is deels te wijten aan voorgangers die niet consequent de Bijbelse leer brengen.” Daarnaast zou het er ook mee te maken kunnen hebben dat jonge gelovigen de meeste informatie tot zich nemen via sociale media en hun mobieltjes.

De resultaten uit het onderzoek van Probe Ministries komen overeen met wat andere onderzoeksbureaus constateerden. Uit een recent onderzoek van het bureau Barna bleek dat nog maar 6 procent van de Amerikanen een wereldbeeld heeft dat overeenstemt met de Bijbel. (Daarover berichtten we kortgeleden in dit artikel.)

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen