Meerderheid evangelicals kiest voor Trump

De meeste evangelicals zijn van plan om op de verkiezingsdag in november op Donald Trump te stemmen, meldt Christianity Today.

Volgens opiniepeilingen door LifeWay Research zijn negen op de tien evangelicalen geregistreerd om te stemmen en er is weinig twijfel over voor wie ze zullen stemmen.

Het onderzoek, uitgevoerd tussen 9 en 23 september, onthult dat Trump onder de evangelische kiezers een aanzienlijke voorsprong heeft op zijn democratische rivaal, Joe Biden.

Evangelische steun
Ongeveer 61% van de door LifeWay ondervraagde evangelicalen zei dat ze van plan zijn op Trump te stemmen, vergeleken met minder dan een derde (29%) die Biden zal kiezen bij de stembus.

Slechts acht procent van de evangelicals zei dat ze nog steeds twijfelden over op wie ze moesten stemmen.

Evangelische steun voor Trump staat in schril contrast met de voorkeuren van Amerikanen die geen evangelische overtuigingen hebben en die Biden overweldigend steunen.

Meer dan de helft
Meer dan de helft (56%) van de niet-evangelische Amerikanen zei dat ze van plan waren om in november op Biden te stemmen, vergeleken met slechts een derde die op Trump gaat stemmen.

“Stemmen voor of tegen een zittende president is een meer zekere situatie voor kiezers”, zegt Scott McConnell, uitvoerend directeur van LifeWay Research.

Ras
De enquête onthult grote verdeeldheid als het op ras aankomt: 73% van de blanke evangelicals steunt Trump tegen 58% van de Afro-Amerikaanse evangelicals.

“Verschillende etnische groepen zijn meer afgestemd op specifieke mislukkingen in ons land en van specifieke kandidaten”, zei McConnell.

“Verschillende etnische groepen zijn meer afgestemd op specifieke mislukkingen in ons land en van specifieke kandidaten”

“Iemands etniciteit en politieke partij zijn krachtiger in het voorspellen van de stem van iemand met evangelische overtuigingen dan alleen hun gedeelde religieuze overtuigingen.”

Uit een afzonderlijke peiling door Barna blijkt dat bijna driekwart (74%) van de protestantse predikanten zich zorgen maakt over de impact die de verkiezing op hun kerk zou kunnen hebben.

Van de 475 predikanten die eerder deze maand werden ondervraagd, zei een derde dat ze van plan waren om de verkiezingen in hun preken te bespreken.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen