Mel Gibson verfilmt leven van pastor en bokser Stuart Long

Acteurs Mark Wahlberg en Mel Gibson werken samen voor de opnames van de biopic van Stuart Long, een bokser die een katholieke priester werd. Long overleed in 2014. De film, waarvan nog niet duidelijk is of hij Stu of Father Stu gaat heten, is een project waar Wahlberg al zes jaar aan werkt.

In 2016 kondigde de katholieke acteur aan dat hij en regisseur David O. Russell, met wie hij eerder samenwerkte aan ‘Three Kings’, ‘I Heart Huckabees’ en ‘The Fighter’, samen het script voor de film ontwikkelden.

“Vader Stu was een vechter, een voetballer, en allesbehalve een geestelijk man. Hij vond zijn roeping en besloot priester te worden. Hij leed aan een degeneratieve ziekte en stierf, maar niet voordat hij duizenden en duizenden mensen kon inspireren. Ik vind het een geweldig, inspirerend verhaal”, zei Wahlberg destijds.

Vader Stuart, een bokser die priester werd
De hoofdpersoon van de film, pater Stuart Long, groeide op in een katholieke omgeving, maar hij was alleen geïnteresseerd in sport, met name boksen. Vanwege een gebroken kaak was zijn sportcarrière echter erg kort, zodat hij naar Los Angeles verhuisde om te proberen acteur te worden.

Toen hij in het ziekenhuis was, herstellende van een vreselijk motorongeluk dat hij had gehad, herontdekte hij zijn geloof en besloot hij naar het door Benedictijnen geleide Mount Angel Seminary in Oregon te gaan om katholiek priester te worden.
Hij stierf in 2014 op 50-jarige leeftijd en werkte in de parochie Legion of Mary in Monrovia, Californië, nadat bij hem de diagnose myositis was vastgesteld, een ongeneeslijke ziekte.

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen