Melvin bracht zijn buurman naar de kerk, maar kwam toen zelf tot geloof

Melvin de Koning was in zijn jeugdjaren niet veel bezig met het geloof, maar wel merkte hij een grote leegte in zijn hart. Toen hij zijn buurman uit liefdadigheid afzette bij de katholieke kerk, besloot hij ook met hem naar binnen te gegaan. Daar ontstond iets in zijn hart, wat tot op de dag van vandaag is gebleven. “Ik ervaar inmiddels zoveel rust en liefde bij God.”

Melvin was in zijn jeugdjaren niet veel bezig met God. Ook zijn familie geloofde niet. Voor hen was God niet per se echt of belangrijk. Melvin’s leven volgde een normale koers en hij maakte de middelbare school af en volgde een opleiding aan het MBO. Alles leek in orde, van buitenaf gezien, maar diep van binnen was Melvin niet gelukkig. Hij was onrustig, voelde zich eenzaam en voelde een diep gemis in zijn leven.

Ontmoeting met God
Op een middag wandelde hij met zijn vriend door het winkelcentrum. Daar kwam hij evangelisten tegen van het Leger des Heils. “Ik ging ervan uit dat ze geld inzamelden of iets aan het verkopen waren. Maar ze vroegen aan ons of wij misschien gebed wilden. Ik was nogal sceptisch en maakte er grappen over, maar toch wilde ik me ervoor openen. Dus ik gaf hen toestemming om te bidden. Toen ze dat deden, voelde ik rillingen in mijn been en een rust door mijn lichaam heen gaan. Deze ontmoeting had veel impact op mij en het was de eerste echte bewuste ontmoeting met God.” Melvin was duidelijk aangeraakt door deze ervaring, maar toch bleef het daar voorlopig bij. 

“Toen ze dat deden, voelde ik rillingen in mijn been en een rust door mijn lichaam heen gaan. Deze ontmoeting had veel impact op mij en het was de eerste echte bewuste ontmoeting met God.”

Buurman
Toch kwam Melvin later weer in contact met het geloof. Het gebeurde toen hij als een goede daad zijn buurman voor een zondagsdienst naar de katholieke kerk besloot te brengen. Vervolgens besloot hij om ook mee naar binnen te gaan en zo een kerkdienst bij te wonen. “De eerste keer dat ik met mijn buurman de kerk binnenwandelde, was heel vreemd voor mij. Ik kende niemand en wist niet hoe ik mij moest gedragen. Ik kon geen enkel lied meezingen en ik zonderde me dus een beetje af.”

Maar het bleef niet bij die ene keer, deelt Melvin. Hij besloot vaker naar deze kerk te gaan, ook als de buurman niet ging. In de loop der tijd begon Melvin steeds meer begrip te krijgen voor het geloof en merkte hij dat er zelfs een behoefte ontstond om meer te weten. Vaker stelde hij vragen en begon ook zijn eigen persoonlijke relatie met God te ontwikkelen door te bidden en te onderzoeken wat dat precies inhield.

Internet
Melvin had geen christelijke vrienden en ging daarom ook op zoek naar God via het internet. ‘Wat betekent het geloof? En wie is God?’, waren een paar vragen die naar boven bleven komen. “Ik las verhalen en Bijbelverzen die aangaven dat God een Persoon was die zich ontfermt over iedereen die hier op aarde loopt. Verder las ik dat als ik in God geloofde en om hulp vroeg in de naam van Jezus dat Hij dan ook zou voorzien. Ik onderzocht dit op het internet, maar ging dan vervolgens zelf naar Hem toe in gebed met vragen. Zodoende ben ik gaan ervaren wat ik las! Uiteindelijk werd Hij mijn Redder en steun.”

“Ik las verhalen en Bijbelverzen die aangaven dat God een Persoon was die zich ontfermt over iedereen die hier op aarde loopt.”

God geeft mij rust
Ook al zijn de omstandigheden voor Melvin niet heel anders, hij geeft aan dat hij nu veel beter om kan gaan met verschillende situaties en personen. Het gevoel van eenzaamheid is geen probleem meer nu hij zijn verbinding bij God heeft gevonden. Ook is er een flinke verandering in zijn gedrag naar anderen toe. “Mijn perspectief ten opzichte van eenzaamheid is nu anders, heel veel sociale contacten heb ik niet, maar ik ervaar zoveel rust bij God. Ik kan veel beter omgaan met mensen en mijn dagen spendeer ik nu veelal met Jezus. Ik droom samen met Hem en dat geeft mij hoop.”

Ondanks het feit dat Melvin de enige is in zijn gezin die gelooft, ervaart hij wel dat zij hem steunen en is hij erg blij dat hij zijn geloof met anderen in vrijheid kan delen. “Mijn hoop is dat veel meer jongeren een persoonlijke relatie zullen krijgen met God, en dat ze dezelfde rust ontvangen als die ik nu elke dag ervaar!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen