Voorganger richt christelijk tv-kanaal op: “Gods liefde moet worden verspreid”

Voorganger Hans Blaauw richtte de website ‘Christchannel.nl’ op, waar je talloze films, preken en toespraken kunt bekijken. Als bediening kun je zendtijd kopen. “De liefde van God moet worden verspreid.”

Hans Blaauw legt uit waarom zijn site en de tv-uitzendingen zo belangrijk zijn, juist in deze tijd met corona. “We hebben enorme kans om het Evangelie te verspreiden. Op internet is de site makkelijk te vinden. Er staan veel preken en toespraken op waarin het gaat over de liefde van God.

Er zijn best wat mensen die wakker liggen ‘s nachts. Ze zoeken op internet. We hebben daar ook films opstaan en de meeste zijn christelijk. We hopen dat ze verder kijken op de website en de boodschap meenemen. Het is prachtig als mensen tot erkentenis van de Waarheid komen. Met je tv-kanaal heb je een geweldige kans om ook buitenkerkelijken te bereiken. Veel kerken gebruiken gelukkig al livestream.”

Het Evangelie moet naar gebroken mensen
“Het is erg dat veel mensen in de coronatijd niet naar de kerk konden. Maar door de livestream hebben ook veel mensen buiten de kerk meegekeken. Jezus roept op om te getuigen. Vroeger was ik meer een evangelist die de straat opging, maar ik bereik nu veel meer mensen. Ook ben ik voorganger en coördinator van een telefonische hulplijn. Ik kom zoveel mensen tegen die kerkelijk tussen wal en schip zijn geraakt, afgedwaalden.

Ook zijn er die weer naar de Bron moeten worden geleid en terug naar de eerste liefde. Er zijn ook zoveel eenzame en depressieve mensen. Ze hebben de liefde van de Heere Jezus nodig. Het Evangelie moet naar de gebroken mensen. Daarom hoop ik dat veel mensen de website bezoeken. En mijn boodschap naar de kerken is: ‘Blijf livestreamen, ook al zit je kerk weer vol.”

Verscheidenheid
Er is een grote verscheidenheid aan predikers. Zowel Dr. W. van Vlastuin als Benny Hinn. “Ja, dat klopt. Want iedere kerk kan bij ons een tv-account afnemen. Ik ben niet verantwoordelijk voor de theologie, maar spreek wel predikers aan als ze dingen zeggen die niet in lijn zijn met de Bijbel. Er zijn veel meningen en ideeën. Maar laten we oppassen om snel te oordelen en elkaar te bekritiseren. Elke dag worden er zo’n 15 films bij gezet.”

‘Dat wil ik ook’.
Vanaf januari 2021 is deze nieuwe website in de lucht, maar er zijn nog meer plannen. “Er waren veel kosten, maar God heeft voorzien. Hij gaf donateurs, zodat we professioneel door konden bouwen. Het is de bedoeling dat we ook eigen programma’s gaan verzorgen met getuigenissen en talkshows. Allemaal met het doel dat mensen zeggen: ‘Dat wil ik ook. Ik wil mijn leven gaan veranderen.’

In 2009 is Christchannel opgericht. Hans wilde toen al graag programma’s gaan maken. “De zendtijd bij de EO liep terug en ik wilde graag een eigen televisiekanaal beginnen om mensen te bereiken met het Evangelie. Maar de middelen ontbraken en teleurgesteld heb ik dit idee geparkeerd. Door de coronatijd had ik veel minder werk. Maar ik heb me geen dag verveeld en kon veel tijd in de nieuwe website stoppen. Nu was het wel de tijd en mijn gebed werd verhoord.” 

Beeld en geluid
God leidt alle dingen en doet alles meewerken ten goede. “Door een bedrijfsongeval moest ik mijn werk in de bouw opgeven en ging later met beeld en geluid werken. Ook had ik het voorrecht om 18 jaar geleden een professionele webmaster in onze gemeente te hebben.

Hij zorgde voor een goed ontwikkelde website, regelde een video-opname en leerde mij veel. Toen al hadden we dagelijks 45 bezoekers.  Als we alles aan de Heer geven, ook onze portemonja in plaats van onze portemonnee, dan zal God dat zeker belonen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen