Michael Koulianos over corona-debat: “Pak geen zwaard op die God jou niet heeft gegeven”

“De aanwezigheid van God is ons thuis. Jezus is ons thuis. Psalm 42 beschrijft hoe de golven van Gods goedheid over ons heen komen. Als we leven in deze golven, dan gaat alles goed met ons. Wat er ook in de wereld gebeurt”, vertelt pastor Michael Koulianos in zijn preek.

“Er zijn zoveel mogelijkheden om een ruzie te beginnen in deze tijd. God heeft jouw argumenten en facebook-posts niet nodig. Hij heeft jou sowieso niet nodig, ook al zou je dat misschien verbazen. Maar met Hem gaat het goed. Soms zet God een stapje terug om te zien of je zonder Hem verder gaat of niet. Of jij de ‘held’ wil zijn en je eigen strijd wil voeren”, zegt Koulianos, die aangeeft dat dit niet betekent dat God je wel kan vragen om je ergens over uit te spreken.

“Het is toegestaan om van Hem te genieten. Vraag Hem om je aan te raken.”

De basis van ons leven hoort te zijn om te genieten van Hem, zegt Koulianos. “Het is toegestaan om van Hem te genieten. Vraag Hem om je aan te raken. Zeg: ‘Heer, ik heb honger’, kijk naar Jezus.”

“Misschien ben je een prediker, misschien ben je zeer gezalfd, maar laat het nooit de plek innemen van je eerste liefde. Jezus wil je aanraken, Hij wil je eerste liefde zijn. Je alles in allen.”

Scrollen
“Wil je gevuld worden door Hem? Of wil je liever een beetje scrollen, een beetje meer nieuws kijken? Nog een beetje scrollen. Heeft instagram je ooit gevuld met geloof? Het is beter om één dag in de voorhoven van Hem te zijn, dan duizend elders. Wil je dat?

In onze tijd zijn er veel mensen die een strijd voeren waar God hen niet voor geroepen heeft. Sommigen hier zijn betere politiek commentatoren dan ‘lovers’ van Jezus. We gaan conflicten aan met mensen die een mondkapje dragen, alsof die mensen geen christenen kunnen zijn. ‘Politieke geesten’ komen onze families binnen en zaaien verdeeldheid.”

“Terwijl Jezus door jou heen wil schijnen. Besef dat alle nieuwsorganisaties een agenda hebben. De duivel houdt ervan als je meer bezig bent met wat er in de wereld gebeurt, dan met Jezus zélf.”

Eer
“Wij christenen zijn mensen van eer. We eren mensen waar we het mee oneens zijn. Pak geen zwaard die God niet in je handen heeft geplaatst, want dan wordt het een vermoeiende strijd. De duivel is een ‘master mind’, hij is erin gespecialiseerd om je in een gevecht te laten belanden dat maanden duurt, waardoor je afgeleid wordt om aandacht te geven aan je eerste liefde.”

“Kijk naar Jezus! Wat er ook in de wereld gebeurt. Al wordt er een presidentskandidaat gekozen waar je niets mee hebt, kijk naar Jezus. Laat je hart vol zijn van Hem.” Hij vervolgt: “Ik hoor mensen zeggen: ‘De enige mensen die door corona sterven zijn oude mensen’” Sarcastisch: “Dat is eervol om te zeggen! Ik denk dat we ouderen weer moeten leren eren, in plaats van te zeggen dat ze ‘al 80 zijn’. Mozes werd pas geroepen toen hij 80 was.”

“Pak geen zwaard dat God niet in je handen heeft geplaatst, want dan wordt het een vermoeiende strijd.”

“De duivel wil graag oorlog. Nee, vriend, wij zijn Jezus-mensen. Overal waar je oneer en het belachelijk maken van mensen hoort, daar is ‘trots’ de wortel van. Moge de Heer ons vullen met zachtmoedigheid, want juist zij zullen de aarde beërven.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen