Michael vluchtte in drugs en drank nadat zijn ouders scheidden: “Ik zei: ‘Bid maar voor mij, ik heb niets meer te verliezen'”

Michael moest eerst niets van God hebben, ook al was hij door christelijke ouders opgevoed. Toen zij scheidden, vluchtte hij in drank en drugs. Dat vertelt hij bij Xpedition Glory. Op een gegeven moment gebeurt er iets wat hem aan het denken zet. Vanaf dat moment verandert alles.

“Vroeger werkte ik in een sportschool, ik heb een sportopleiding gedaan”, vertelt Michael. “lk kwam stagelopen in een sportschool in Voorthuizen. Daar ben ik blijven plakken en kon ik aan het werk. Op dat moment werkte ik ook in een kroeg. Voor mij gingen het feesten en de sportopleiding dwars door elkaar heen.

Ik was zelf heel erg zoekende, ik ben gelovig opgevoed. Mijn vader had een afkickkliniek, maar ik keerde me juist daar heel erg vanaf. Ik geloofde zelf niet en dacht eigenlijk dat mijn ouders knettergek waren.”

Vechtpartij
“Op een gegeven moment lagen mijn ouders in scheiding. Daar had ik zoveel pijn van dat ik echt ben gaan vluchten in drugs en drank. Op een gegeven ging ik veel uit en op stap. Met een groep gingen we toen een keer op stap in Amsterdam. Daar kwam heel veel drugs en drank bij kijken. Toen zijn we in een vechtpartij beland.

In die vechtpartij brak ik op een gegeven moment mijn neus. Dat zag ik pas in de taxi toen een vriend van mij zei: ‘Doe je jas eens weg’. Ik deed mijn jas weg en zag mijn neus aan de andere kant van mijn gezicht zitten. We reden naar het ziekenhuis. Daar keek ik in de spiegel en dacht bij mezelf: als ik hiermee doorga, dan ga ik een keer dood.”

Liefde van de Vader
“Op dat moment woonde ik bij mijn opa en oma, mijn ouders lagen in scheiding. Op een nacht viel ik op mijn knieën en zei ik: ‘God, als U bestaat, laat het dan maar zien, want ik red het zelf niet. Een week daarna kwam er een vrouw naar me toe in de sportschool. Ze sprak over de liefde van de Vader en van Jezus.

Ik dacht bij mezelf: dat kan allemaal wel, maar waarom zijn mijn ouders dan gescheiden? Waarom leven er allemaal mensen op de straat? En waarom zijn er zoveel kinderen in Afrika die geen vader of moeder hebben?

De vrouw vroeg aan mij of ze voor me mocht bidden. Ik antwoordde: ‘Bid maar voor mij, ik heb niets meer te verliezen’. Toen ze daarna voor mij bad, kwam er na twee minuten zoveel liefde over me heen. Ik kon die liefde niet ‘handelen’, ik kon niet meer op mijn benen staan. Mijn hoofd tolde en die liefde nam me eigenlijk helemaal over. Toen gaf ik mijn leven aan Jezus en is mijn leven radicaal veranderd.”

Benieuwd naar het hoe het getuigenis van Michael verdergaat? Bekijk hier de video:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen