“Mijn kledingkast was weer gevuld”; Noortje vroeg God om te voorzien in kleding waarna er iets bijzonders gebeurde

Toen Noortje student was en krap bij kas zat, las ze in de Bijbel het gedeelte waarin Jezus zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken over kleding en wat je zult aantrekken. “Ik vond dat heel bijzonder om te lezen. Ik merkte dat het met heel erg aansprak”, vertelt ze bij Xpedition Glory. “Toen dacht ik: als dat de God is Die Hij zegt dat Hij is, dan verwacht ik dat ook.”

“Ik zei tegen God: ‘Als dat is Wie U bent, nodig ik U graag uit om dat te laten zien. Ik vind het leuk als U dat laat zien aan mij. Dan zeg ik nu tegen U: ‘Heer, ik zou het leuk vinden om wat nieuwe kleding te hebben’.’

Een week nadat ik dat gebeden had, was ik het alweer vergeten en was ik op een jeugdavond. Daar kwam een jeugdleider naar me toe en zei: ‘Ik heb een zak met kleding bij me en ik moest aan jou denken’. Dat vond ik zo bijzonder, ik dacht: wat toevallig. Want ik was vergeten dat ik voor kleding gebeden had.”

Geen toeval
“Er gebeurde nog iets en daardoor dacht ik: dit is geen toeval.  Op een avond toen ik op de fiets ergens naartoe ging, had ik het gevoel dat God zei: ‘Ga eens naar die vriendin toe’. Dat deed ik en toen ik daar kwam, zei ze: ‘Ik heb toevallig allemaal kleding die ik weg wilde doen. Ik moest ook aan jou denken’. Dus dat was alweer iemand die zei: ‘Ik heb kleding voor je’.

Ik was helemaal happy en zei tegen God: ‘U houdt Zich aan Uw belofte. U voorziet als ik daar om vraag. Als klap op de vuurpijl was ik op een gegeven moment met mijn moeder aan het shoppen. Zij zei: ‘Ik vind het leuk om wat kleding voor je te kopen’. Terwijl ze de kleding afrekende, dacht ik: ‘God belooft dat Hij voorziet. Als voorziet, hoef je dus niet zelf te voorzien.”

Stap verder
“Ik was helemaal tevreden met wat God me had gegeven. Toch had ik het gevoel dat Hij me uitdaagde om nog een stap verder in vertrouwen te gaan dat Hij voorziet. De volgende dag zat ik thuis op de bank en belde een vriendin aan. Ze zei: ‘Ik heb hier kleding bij me. Ik had het gevoel dat God tegen me zei dat ik het aan jou moest geven’.

Wat ik zo bijzonder vond, is dat je gewoon in 2-3 weken tijd zomaar zoveel kleding krijgt. Mijn kledingkast was weer gevuld. Ik vind het heel leuk om te zien hoe God voorziet en dat het ook gewoon kan in deze welvarende wereld op deze manier.”

Bekijk hier het getuigenis van Noortje:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen