Miljoenen Chinezen komen tot geloof ondanks toenemende vervolging

Hoewel de nieuwskoppen over vervolging en verdrukking anders doen vermoeden, groeit het geloof in China juist ontzettend hard. Er komen nog steeds miljoenen Chinezen tot Christus, zo meldt GODTV.

Het is bekend dat communistische leiders in China het christendom steeds verder proberen in te dammen. Zo dwingen Chinese autoriteiten staatskerken geld te doneren aan de overheid en kregen sommigen zelfs de opdracht om God de rug toe te keren en in plaats daarvan tot de president te bidden. Er werd opgedragen om “christelijke beeldspraak” uit huizen te verwijderen en te vervangen door afbeeldingen van communistische leiders.

Hoewel je zou verwachten dat door deze inspanningen van de Chinese regering het christendom afneemt, is echter niets minder waar. Waar er in 1949 slechts een miljoen christenen waren, zijn dat er tegenwoordig honderd miljoen. Inmiddels zijn er meer christenen in China dan leden van de communistische partij. Ondanks de onderdrukking blijft God grote en machtige dingen doen in de natie.

“Ondanks de onderdrukking blijft God grote en machtige dingen doen in de natie”

Zo staan ze in de Haïtiaanse kerk in China in de file vanwege het groot aantal mensen dat probeert binnen te komen. In Shenzhen worden er elke zondag gemiddeld 500 mensen gedoopt. Jonge mannelijke gelovigen, professionals en beroemdheden bezoeken kerken in grote steden. Bovendien worden de meeste ondergrondse kerken geleid door jonge mensen die uit het communistische systeem zijn gekomen. GODTV kan dan ook maar een ding concluderen: dit laat duidelijk zien dat niemand Gods kracht kan onderdrukken. Zijn wil zal altijd zegevieren omdat Jezus regeert!


Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen