Moeder van Cristiano Ronaldo: “Ik wilde abortus plegen, maar God zei nee”


Maria Dolores dos Santos Aveiro zei dat Ronaldo een ‘ongewenste baby’ was, maar haar geloof in God zorgde ervoor dat ze weigerde door te gaan met de abortus. Ze kondigde haar dilemma voor het eerst aan in haar autobiografie uit 2014 – en beweerde toen dat artsen haar niet zouden hebben toegestaan ​​​​om door te gaan met de procedure. Ze sprak openhartig hierover in ‘Ronaldo’, een nieuwe documentaire over haar zoon.


Soms lacht Ronaldo me uit en zegt:  “Je wilde niet dat ik geboren werd. Maar nu zie je dat ik hier ben om jullie allemaal te helpen. En ja, daar moeten we soms om lachen.” De film portretteert Ronaldo als een trouwe familieman, met bijzondere aandacht voor zijn relatie met zijn vijfjarige zoon, Cristiano Jr.

“Hij is een kind dat ik wilde aborteren”, zei ze. “God hield het tegen en ik ben hierdoor gezegend”.

Enorme druk
Ronaldo’s eigen vader, Dinis, stierf in 2005 op 53-jarige leeftijd. Hij was een alcoholist – iets dat een enorme druk op het gezin veroorzaakte. “Ik huilde elke dag”, zei Ronaldo. “Mensen zeggen dat we geld en auto’s hebben, maar we hebben geleden.” Hij voegde eraan toe: “Hij dronk bijna elke dag. Het frustreert me dat hij mijn successen nooit heeft kunnen zien.”


Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen