Mollie blokkeert betalingsaccount Jaap Dieleman’s stichting na veelbesproken ‘Eyeopener’

Per eind april 2021 kan evangelist Jaap Dieleman geen donaties meer ontvangen via het systeem ‘Mollie’. De organisatie blokkeert zijn stichting ‘De Heilbode’ dan na aanleiding van het ‘eindtijdmagazine’ Eyeopener, dat hij verspreidde onder miljoenen huishoudens.

Tegenover Revive.nl vertelt Dieleman: “Ik kreeg een melding dat ons account per eind april geblokkeerd wordt. Alle donaties, aan onze stichting ‘de Heilbode’ en via onze andere site www.ontzagwekkendnieuws.nl, komen vanaf dan niet meer aan. De reden is dat ik volgens hen ‘anti-vaccinatie verhalen’ zou verspreiden.”

Dieleman vindt het bizar. “Ik ben niet principieel tegen vaccineren, maar ik laat alleen de rampzalige bijwerkingen zien die het huidige coronavaccin momenteel heeft.” Hij pakt een artikel van zijn bureau dat volgens Dieleman bewijst dat er in Europa al duizenden mensen zouden zijn overleden aan de bijwerkingen van het vaccin. “Het is verschrikkelijk.”

“Nu moet ik noodgedwongen op zoek naar een andere betaalpartner, om betalingen en donaties te kunnen ontvangen.”

Vrije meningsuiting
De verwijdering van Mollie onderstreept volgens hem het feit dat de vrije meningsuiting ernstig onder druk staat. “Als je een andere kijk hierop hebt, wordt het werk je onmogelijk gemaakt.” Andere platforms zoals ‘Blue Tiger Studios’ en  ‘Een oorlog reeds verloren’ die een tegengeluid gaven kregen ook al met deze financiële discriminatie te maken, zo zegt Dieleman.

“Nu moet ik noodgedwongen op zoek naar een andere betaalpartner, om betalingen en donaties te kunnen ontvangen”, zegt hij.

Filmpjes
“We hebben inmiddels een eigen provider, zodat ze onze filmpjes niet langer kunnen verwijderen van sociale media. Op termijn zullen we al onze sociale media op onze eigen provider zetten. We moedigen onze abonnees aan om dan ook maar direct naar www.ontzagwekkendnieuws.nl te gaan, zodat ze de ongecensureerde versie van onze filmpjes kunnen zien, die nu niet langer ongevraagd offline gehaald kunnen worden, wat al eens gebeurde op YouTube. 

Maar het zal mij niet verbazen als we op termijn te maken krijgen met nog meer druk om de vrije pers het zwijgen op te leggen, en dat ze zelfs zullen proberen om onze eigen provider uit de lucht te willen halen. Dit is niet meer het vrije Nederland zoals ik dat kende”, besluit Dieleman.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen