Mozaiek gaat zeven nieuwe gemeenten starten

De snelgroeiende evangelische gemeente Mozaiek gaat verder uitbreiden. Nadat de kerk, gestart in Veenendaal, eerder een vestiging in Nijkerk plantte, worden nu voorbereidingen getroffen voor Mozaiek-gemeenten op zeven andere plekken.

Zaterdag maakte de Mozaiek-leiding in een nieuwsbrief zeven nieuwe locaties bekend, meldt het Reformatorisch Dagblad. De locaties zijn: 010 (Rotterdam), 020 (Amsterdam-Zuidoost), 036 (Almere), 055 (Apeldoorn), 071 (Leiden, Katwijk, Rijnsburg en omgeving), 0548 (Rijssen en omgeving) en 0521 (Steenwijk en omgeving). Ze geven aan: “Het is ons verlangen om zoveel mogelijk mensen te bereiken met het bevrijdende evangelie van onze Heere Jezus Christus en een plek te zijn waar je welkom bent zoals je bent.”

Ondanks het feit dat de samenkomsten nu stilliggen, is de gemeente doorgegaan met alle voorbereidingen. Zo zijn er leiderschapsteams aangesteld en worden er wekelijkse digitale welkomstcursussen gegeven aan mensen die lid willen worden van een Mozaiek-gemeente.

Keuze
De keuze voor de regio’s werden soms bepaald door aanvragen die de gemeente kreeg om daar een gemeente te starten, en op andere momenten namen ze daar zelf het intitiatief toe.

“Wanneer er wordt begonnen met samenkomsten hangt onder meer af van de corona-ontwikkelingen, de voorbereidingen per plaats en het verkrijgen van een plek om samen te kunnen komen”, besluit de gemeente.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen