Muzikale formatie ‘ADEM Project’ reikt uit naar christelijke jongeren

Het ADEM Project is een groep christelijke artiesten die muziek schrijft voor jongeren. In het geloof dat ze de wereld iets moois te bieden hebben is ADEM ontstaan, een samenwerking tussen muzikanten die zelf millennials zijn en Jezus Christus een centrale plaats geven in hun dagelijkse leven. Zo valt te lezen op hun website: http://www.ademproject.nl.

“Het begon met een verlangen: een positieve verandering realiseren op muzikaal gebied binnen de kerk, waardoor de nieuwe generatie in haar beleving aansluiting vindt bij hartzaken zoals geloof en spiritualiteit”, aldus initiatiefnemer Filemon Peroti. Ons motto is: goede Nederlandse songteksten komen harder binnen. Ze zijn rauwer, eerlijker, dichtbij en je weet wat je zingt.

Inmiddels heeft Filemon Peroti een all star-formatie samengebracht. Dwight Dissels, Pearl Jozefzoon, Jay Way, William Wixley en Reyer zijn slechts een greep uit het brede scala aan artiesten betrokken bij het project.

Jongeren en depressie

De nieuwste release ‘Als het niet te diep is’ is bewust uitgebracht op Blue Monday, zogezegd de meest deprimerende dag van het jaar. De reden voor het uitbrengen van het nummer is het stijgend aantal jongeren dat worstelt met depressies en mentale klachten sinds corona. Met dit nummer wil het ADEM Project uiting geven aan de diepte die we kunnen ervaren als we door een donkere periode moeten gaan.

Maar het ADEM Project gaat verder dan de muziek. Samen met #nietalleen, een organisatie die lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers koppelt, heeft het ADEM Project een website gelanceerd itsoknottobeok.nl. Hierop delen verschillende christenen zoals aanbiddingsleider Jannica van Barneveld en zanger Dwight Dissels hun verhaal over donkere gedachtes of depressiviteit. Op de nieuwe website van het ADEM Project is er een mogelijkheid om aan te geven dat je je niet oké voelt. Vervolgens word je doorgelinkt naar verschillende initiatieven waar je kunt praten of praktisch hulp kunt ontvangen.