Myra leidt Jehova’s getuige tot Jezus op het station

Myra was deze week laat op het station, maar ervoer dat ze een Jehova’s getuige moest aanspreken die op een bankje zat. Hij bleek veel aan zijn hoofd te hebben en was erg open voor Myra’s verhaal…

Myra vertelt: “Voordat ik de trein pakte naar huis, zag ik een man alleen op een bankje zitten. Ik ervoer dat de God mij stimuleerde om met hem een praatje te maken.”

“Ik ervoer dat de God mij stimuleerde om met hem een praatje te maken.”

Dat was eigenlijk niet zo comfortabel voor Myra. “Het kwam mij eigenlijk niet zo goed uit, want het was bijna 22.00 uur ‘s avonds. Ik was heel erg moe en wilde zo snel mogelijk naar huis. Bovendien leek het me niet echt wijs als vrouw een man ‘s avonds laat in het donker aan te spreken.”

Onrustig in mijn hoofd
Toch besloot ze het wel te doen. “Eerder deze week had ik de Heilige Geest niet gehoorzaamd, toen Hij mij vroeg een vrouw op straat aan te spreken. Daar had ik spijt van en ik wilde niet opnieuw God negeren. Daarom besloot ik toch maar de man aan te spreken.”

“Hij reageerde met de woorden ‘het is zo onrustig in mijn hoofd!’.”

“Hij reageerde met de woorden ‘het is zo onrustig in mijn hoofd!’. Hij was daar gaan zitten, omdat hij op zoek was naar rust. Omdat de trein bijna zou arriveren, gaf ik hem een boekje met het evangelie erin. Dat kon hij rustig thuis gaan lezen. De man nam het aarzelend aan en begon me vragen te stellen.

Evangelie verteld
Dat leidde tot een mooi gesprek. “In het kort heb ik hem toch ook maar ter plekke het evangelie verteld. Daarna vroeg ik hem of hij dit geloofde en of hij ja wil zeggen tegen Jezus, als Heer van zijn leven (met uitleg over het belang van geloven en belijden n.a.v. Rom. 10: 9-10). En dat wilde hij!”

“Samen met hem heb ik het ‘zondaarsgebed’ gebeden. Daarna heb ik hem doorverwezen naar de website IkkiesvoorJezus waar hij kan aankloppen voor verdere begeleiding in zijn nieuwe leven met Jezus als Heer in de vorm van een Alphacursus. Het is maar goed ook dat ik uiteindelijk heb gedaan wat God van me vroeg. En oh ja, de trein…die heb ik ook gehaald.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen