Nahlae en Geraldine zien dove man bij metrostation Amsterdam genezen na gebed: “Hij rende van blijdschap”

Nahlae Said en Geraldine Castello liepen afgelopen zondag na de kerkdienst op metrostation Van der Madeweg in Amsterdam en zagen daar een dove man zitten die vroeg om geld. Hij bleek doof te zijn. Toen zowel Geraldine als Nahlae sterk de overtuiging hadden om voor hem te bidden, gebeurde er een groot wonder…

Geraldine vertelt tegenover revive.nl: “We liepen via de trap naar boven om op het perron te komen en toen stond er een man in de hal die om geld vroeg. Hij liet het zien via een bordje. Toen ervoer ik dat God duidelijk tegen mij zei: ‘Bid voor deze man’. Het bijzondere was dat Nahlae precies dezelfde overtuiging had.

Toen we doorhadden dat hij doof was, besloten we te bidden tegen zijn beperking. Met gebaren maakte hij duidelijk dat hij nooit in zijn leven heeft gehoord. We geloofden dat God een wonder zou gaan doen en baden dat zijn oren open zouden gaan.

Na het gebed knipte ik met mijn vingers bij zijn oren en toen kwam er geluid de man zijn mond. Hij keek super blij. Er kwam geluid uit zijn mond. Toen hebben we het evangelie met hem gedeeld en nam hij Jezus aan.”

Metro
Toen de metro eraan kwam, rende hij plotseling voor Geraldine en Nahlae uit. “Met een juichgebaar ging hij de metro in. Hij wilde daar alle mensen duidelijk maken wat er is gebeurd. Een jongeman vroeg daar: ‘Wat is er met hem gebeurd?’ Toen legde ik uit dat hij genezen is door de kracht van Jezus Christus. Toen deelden we met die jongeman ook het evangelie. Hij zei: ‘Ongelofelijk wat er is gebeurd!’

Samen stapten we uit bij station Amsterdam Amstel en daar stapte de man die genezen is ook uit. De jongeman bleek Jesse te heten en we vroegen of hij Jezus ook wilde aannemen. De dove man ging erbij staan en hoorde wat we zeiden. Hij gebaarde: ‘Alsjeblieft, je moet jezus echt aannemen.’ Toen bad hij samen met ons om zijn leven aan Jezus te gaven.”

Nahlae en Geraldine hebben beide mensen een kaartje van de kerk gegeven. Ze konden nauwelijk bevatten wat er gebeurd was. “Om het te vieren, hebben we een milkshake gedronken.”

Evangelisatie
Geraldine besluit: “Ik vond evangelisatie nooit leuk, maar sinds ik met mensen van River Church de straat op ga, zie ik hoe mensen daadwerkelijk open staan voor God en Jezus willen aannemen. Het gaat vaak zelfs makkelijk. Ik heb vreugde gevonden in het delen van het goede nieuws.

Vaak pikt God er voor mij iemand uit, net zoals die man die doof was. Dan weet ik: ‘Ik moet voor die persoon bidden.’ Dat is een groot avontuur.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen