Nederland Zingt

Afgelopen week waren Peter en ik samen met Daniëlle Kok op Nederland Zingt om een zestal liederen te zingen. We zongen ook drie eigen liederen, passend in deze tijd waarin we leven. Ze beschreven de worstelingen van het leven, de schuilplaats die God is en hoe we onze ziel bij God tot rust mogen brengen. Wat een voorrecht om zo in vele huiskamers in Nederland maar ook ver daar buiten te mogen zingen en zo een bemoediging te mogen zijn. Diezelfde avond nog kregen we verschillende reacties en inmiddels hebben we vele mails en berichten binnen. Zo bijzonder. Ik deel er graag een paar met jullie.

Geraakt door een lied
Allereerst schreef een opa ons die geraakt werd door het lied wat Peter schreef “In het diepst van de nacht”. Hij schreef: ‘… Door een heftige gebeurtenis van mijn oudste zoon en schoondochter deze week is plotseling hun kindje overleden het heeft vijf dagen geleefd en is toen gestorven in de moeders armen…

Toen je aan het zingen was raakten mij de woorden die jullie samen zongen. Dan kun je zien hoe God je draagt door alles heen, ook al  kun je de dingen soms niet begrijpen en soms schieten woorden te kort… Aankomende dinsdag nemen wij afscheid van ons kleinkind. Zouden jullie kunnen bidden voor deze tijd, dat wij allen de rust van God mogen ervaren?’

“SOMS SCHIETEN WOORDEN TEKORT… AANKOMENDE DINSDAG NEMEN WE AFSCHEID VAN ONS KLEINKIND.”


Ik merk dat er soms nog pijn en verdriet zit
Ook schreef een verdrietige echtgenoot ons. Ik keek de uitzending van Nederland Zingt terug en hoorde jullie daarin vertellen over dat prachtige huis dat jullie bewonen en openstellen. Wat een geweldig initiatief en ook een mooie naam voor het voormalige PMT, His Home Base.

Ik ben tegen mijn wil in alleenstaand geworden en dat is nu een paar jaar een officiële scheiding van tafel en bed. De kans is groot dat zij er dit jaar een definitieve scheiding van wil maken, ik merk dat er soms nog pijn en verdriet zit. Zeker als ik denk aan onze minderjarige kinderen. Kan ik ook meedoen met de aanbidding ‘s-morgens?

“LATEN WE BLIJVEN ZINGEN. ZINGEN IS IMMERS TWEE KEER BIDDEN.”Zoveel mensen wachten op een bemoedigend lied
En zo zongen we in de huiskamers van velen, in Nederland, maar ook ver daarbuiten. We ontvingen mailtjes en berichten van onbekenden uit Nieuw Zeeland, Canada, Italië en Amerika. Het deed me stilstaan bij het feit dat er nog zoveel wél mogelijk is. Dat er zoveel mensen wachten op een bemoedigend lied. Laten we blijven zingen.

Pak je gitaar en zing een mooi lied voor de buurvrouw. Of maak een filmpje als je met je gezin na het eten rond de piano staat en zing een lied voor die eenzame vluchteling bij het AZC. Of wat let je om op straat met een vriend te staan en een lied van hoop door te geven. 

Boven alles is God onze lofzang waard
Laten we blijven zingen. Zingen is immers twee keer bidden. Zingen maakt blij. Zingen activeert de hersenen. Maar boven alles is God onze lofzang waard is. Hij verlangt ernaar dat Zijn kinderen Hem toezingen, Hem eren en aanbidden. David zegt het al in Psalm 145: God ik adem om van U te zingen! Al is het alleen op je kamer met een YouTube filmpje aan. Op straat of bij iemand in de woonkamer. Of misschien samen met duizenden christenen voor Nederland Zingt. Het is mijn gebed, dat wat er ook gebeurt of nog zal gebeuren, Nederland blijft zingen!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen