Nederlandse christenen halen oogst binnen: bekeringen en veel mensen gedoopt

Tijdens de coronacrisis is er een sterke kerk aan het ontstaan: een grote groep christenen die niet wachten totdat de pandemie voorbij is, maar zijn op gaan staan om het land door te trekken en mensen tot Jezus te leiden en te dopen. Zowel bijeenkomsten in de openlucht, als in de huizen, als ook sterk evangeliserende kerken, zijn er in steeds grotere mate. Het werpt veel vrucht af.

We zetten op een rijtje wat God in het afgelopen weekend weer deed – in het besef dat dit maar het topje is van de ijsberg!

Dopen
Terwijl we al diverse artikelen plaatsten van nieuwe huiskerken die al tientallen mensen doopten in de badkuip, vinden ook in kerkgebouwen doopdiensten plaats. Bij River Church in Amsterdam werden er afgelopen zondag veertien mensen gedoopt. De kerk is veel op straat te vinden en is zeer actief in het discipelen van gelovigen.

Bekijk de bijzondere (doop)dienst:

Bijlmerweide
In de Bijlmerweide in Amsterdam kwam een groep van zo’n dertig man samen om God te aanbidden. Evangelist Gijs van Rooijen, die daar aanwezig was, vertelt dat er diverse mensen genezen waren, waaronder iemand van slechtziendheid. Daarbij werden er ook vier mensen gedoopt.

Evangelisatie
De kerk Real Life in Amsterdam-Zuidoost reikte ook weer uit naar niet-gelovigen. Bekijk hier hun mooie uitvoering van ‘The Blessing’.

Bemoediging
Zoals beschreven is dit nog maar het topje van de ijsberg! Er zijn veel christenen actief die uitreiken naar niet-gelovigen, waardoor we bijna dagelijks mooie getuigenissen online kunnen zetten.

Heb jij mooie getuigenissen, of zie je God krachtig werken in je omgeving? Mail ons: info@revive.nl.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen