Nederlandse christenen zegenen Brazilianen in de sloppenwijken

Een groep christenen uit Nederland zijn enkele dagen geleden vertrokken naar Brazilië, qua oppervlakte het grootste land van Zuid-Amerika. De groep christenen stapte op 21 november in het vliegtuig om zich te wagen aan een evangelisatie-avontuur. Er wordt handen en voeten gegeven aan diverse initiatieven die georganiseerd worden door de ‘One in Him Foundation’, een stichting die zich richt op discipelschap. Zo is er onder andere een kidsevent voor 300 kinderen georganiseerd, gaan ze op outreach in de zogeheten ‘favelas’ en worden er duizenden voedselpakketten uitgedeeld aan de armen mensen die er in de sloppenwijken wonen.

Criminaliteit
Het kidsevent dat plaats vindt, kent een bijzonder achtergrondverhaal. De sloppenwijk waar het kidsevent gedraaid zal worden kent een leider die het voor het zeggen heeft, iets wat vrij normaal is in de sloppenwijken. Deze leider begaf zich, zoals eigenlijk iedere andere leider in de Braziliaanse sloppenwijken, in het criminele circuit. Voor hem resulteerde dit echter in een gevangenisstraf van 20 jaar. Eenmaal uit de gevangenis, was de leider helemaal klaar met de criminaliteit en wilde hij een veilige sloppenwijk creëren.

Dit heeft erin geresulteerd dat de ‘One in Him Foundation’ daar events mag houden, voedselpakketten mag uitdelen en mag evangeliseren. Want naast het verlangen de situatie verbeteren in de wijk, staat de leider van deze sloppenwijk met zijn armen wijd open voor het evangelie.

Aan de hand van diverse filmpjes en vlogs op de Facebook pagina van de ‘One in Him Foundation’ is deze missiereis te volgen. Zo zijn er al beelden te zien van het kidsevent, maar wordt er bijvoorbeeld ook verteld over het bezoek aan een verslavingskliniek. Tijdens de kerkdienst die ze daar mochten houden deelde mensen hun getuigenis, werd er gezongen en werd er gebeden voor diverse mensen. Via de link hieronder kun je de avonturen die ze in Brazilië beleven blijven volgen.

One in Him Foundation | Facebook

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen