Niet-christelijke Marianne Zwagerman voelt zich thuis bij de SGP

Ook niet-christenen voelen zich thuis bij de SGP. Dat is de conclusie van opiniemaker Marianne Zwagerman, die te zien is in de mini-serie ‘Het Gesprek’. In deze serie op YouTube gaat Florian Pronk (lid van het campagneteam van de SGP) het gesprek aan met bekende Nederlanders.

Met de slogan ‘Florian in z’n Eendje’ rijd hij heel Nederland door om interessante verhalen te verzamelen en die op beeld te krijgen. Deze keer was het dus de beurt aan Marianne Zwagerman.

“Ik vertrek vanuit een ander standpunt maar kom toch uit op dezelfde conclusies.”

Hoewel zij atheïst is en op sommige vlakken dus ver verwijderd van de standpunten van de SGP kan zij zich toch vinden in het programma. Ze zegt daarover: “ik vertrek vanuit een ander standpunt maar kom toch uit op dezelfde conclusies”.

Marianne uit zich regelmatig kritisch in het gesprek over het geloof en ziet het zelfs als vrijheidsbeperking. Toch moet ze ook bekennen er soms jaloers op te zijn. Zo zegt ze: “Jullie geloven dan dat er daarna nog iets is hè? Daar kun je natuurlijk over strijden. Maar ik snap wel hoe troostend het is als je dat gelooft. Af en toe ben ik daar weleens jaloers op.” Dit fragment is te zien vanaf minuut 11.25 in de video.

In het gesprek zit een mooie boodschap: je hoeft het niet honderd procent met elkaar eens te zijn om elkaar toch te kunnen vinden en te respecteren.

Bekijk het openhartige gesprek hier:

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

Jaap Dieleman over veelbesproken magazine aan miljoenen Nederlanders, na veel media-aandacht: “Doel is verloren zielen redden”

Evangelist Jaap Dieleman is al enkele dagen nadrukkelijk in het nieuws vanwege zijn evangelisatiemagazine ‘Eyeopener’, die bij miljoenen huishoudens is bezorgd. Volgens interpretatie van...

‘Levensgenieters’ Peter en Rachelle hadden alles wat ze maar wilden: “Maar toch ervoeren we zonder God leegte”

Sensation White, Indian Summer en nog wel andere festivals en feesten die toegevoegd kunnen worden aan het lijstje waar wij vast en zeker geweest...

Hans bidt voor man in de bakkerij: “Wil doen wat Jezus zegt”

Hans Maat, directeur van het Evangelisch Werkverband, heeft in de afgelopen jaren geleerd om naar Gods stem te luisteren en God vervolgens te gehoorzamen...