Moedige vrouw; vraag God niet alleen waarom, maar vraag wat Hij je probeert te leren

Een vraag die vooral bij pijnlijke gebeurtenissen snel omhoog komt is dan ook: ”Waarom God?” In een korte bemoediging op Godtv moedigt Christel Berns ons aan om een andere vraag te stellen.

Bijna dagelijks gebeurt het wel dat dingen anders lopen dan gepland. ”Het is makkelijk om anderen, en zelfs God, de schuld te geven als dingen anders gaan dan wij willen.” Als we onze dromen (nog) niet realiteit zien worden of onze verlangens buiten handbereik lijken te zijn, kunnen we snel teleurgesteld raken. ”Maar ondanks alles, weet dat God een doel heeft.”

Misschien moeten we Hem dan een andere vraag stellen dan de ‘waarom vraag’. Het kan maar zo dat God een belangrijke les heeft verstopt in de situatie waarin je nu zit. ”Misschien leert God je nederigheid. Misschien geduld, of misschien liefde.” Veel van de vruchten van de Geest groeien door leren en leren doen we in de praktijk. In en door situaties van het leven heen.

Jezus is Heer
Dus als er iets onverwachts in jouw leven gebeurt, schroom dan niet om God te vragen wat Hij je probeert te leren. ”Het zou onze eerste reactie moeten zijn. Op deze manier zal ons ontzag en onze nederigheid voor Gods aanwezigheid groeien.” Daarbij is het ook een bepaalde manier van erkenning geven aan dat Jezus Heer is, elke dag. Dat Zijn wegen groter en hoger zijn dan wij op dit moment misschien kunnen zien.

‘Vertrouw op de Heer met heel uw hart en steun niet op uw eigen inzicht; onderwerp u in al uw wegen aan Hem, en Hij zal uw paden recht maken. ” – Spreuken 3: 5-6

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen