Kerk Ablasserdam evangeliseert vanuit Amerikaanse schoolbus: 11 jongeren geven hun hart aan Jezus

Ga de wereld in, verspreid het evangelie en maak discipelen. Dat is de opdracht die Jezus ons geeft in Mattheus 28:18-20. De Nieuw Leven gemeente uit Alblasserdam geeft hier graag gehoor aan. Regelmatig staan ze met de gele Amerikaanse schoolbus achter het marktplein op de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis, zo ook afgelopen zaterdag.

Zodra de bus geparkeerd wordt staan de mensen al te wachten; voor een bemoedigend praatje, een luisterend oor en informatie over het Christen zijn. Een oudste van de gemeente en al jaren evangelist mocht een marktkoopman tot Jezus brengen. Ook werd het evangelie gedeeld met een groepje Duitse toeristen die de bus kwamen bekijken.

Jongeren

Bijzonder was de ontmoeting van een gemeentelid met een groepje jongeren de avond ervoor. Na een gesprek met de jongeren nodigde hij ze uit om naar de bus te gaan en op zaterdag kwamen ze dan ook, met als resultaat dat de bus vol zat met 20 jongeren. De jongeren luisterden naar het verhaal van Jezus en er werd gebeden voor hen met als resultaat dat 11 jongeren ter plekke hun hart aan Jezus gaven.

“11 jongeren gaven ter plekke hun hart aan jezus. God stuurt de juiste mensen naar de bus en bekrachtigt ons evangelisatieteam”

Er werden ook W.W.J.D. (what would Jezus do) bandjes uitgedeeld met als boodschap erachter: “Als je boos, verdrietig of teleurgesteld bent, kijk dan naar je bandje om je pols en denk wat Jezus zou doen in jouw situatie. Wees lief, vergeef, scheld niet, doe elkaar geen pijn. Dat is de boodschap die Jezus ons gaf. Binnenkort wordt er een avond georganiseerd voor deze jongeren om met elkaar te praten over wat hen bezig houdt en gaat er gelezen worden uit de Bijbel.

De gemeente besluit: “God is goed en maakt wegen waar geen wegen zijn. Zijn liefde is zo groot en Hij stuurt de juiste mensen naar de bus en bekrachtigt ons evangelisatieteam.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen