Nieuwe Bijbel NBV21 verschijnt in oktober, koning Willem-Alexander krijgt eerste exemplaar

De vernieuwde Bijbelvertaling NBV21 verschijnt woensdag 13 oktober, meldt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Koning Willem-Alexander zal die middag het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Dit zal plaatsvinden in de Grote Kerk in Den Haag tijdens een feestelijke presentatie van de NBV21.

Directeur van het NBG Rieuwerd Buitenwerf: “De NBV21 is de nieuwe Bijbel voor de 21e eeuw. Daarom zijn we vereerd dat onze beschermheer, Zijne Majesteit de Koning, deze Bijbel in ontvangst wil nemen.”

De NBV21 volgt de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) op en bevat veel nieuwe inzichten. Ook is er bij het uitwerken van deze vertaling gekeken naar de feedback die duizenden bijbellezers gaven. In totaal zijn er 12.000 aanpassingen gemaakt t.o.v. de NBV die in 2004 uitkwam.

Niet alleen koning Willem-Alexander zal een exemplaar ontvangen, ook wordt de nieuwe vertaling uitgereikt aan een vertegenwoordiging van kerken. Dit om te laten zien hoe belangrijk de Bijbel is in Nederlandse geloofstradities.

Feestelijke presentatie
De feestelijke presentatie zal bestaan uit een programma met verschillende elementen. Radiomaker Chris Kijne zal een bijbelgedeelte voorlezen en er wordt een blik geworpen op hoe de Bijbel in kunst voorkomt. Ook zal men terugblikken op de totstandkoming van de NBV21. Via een livestream kun je het programma meekijken.

In Mechelen zal op 23 oktober een feestelijk programma plaatsvinden om de NBV21 in Vlaanderen te introduceren.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen