Nieuwe christelijke podcast speciaal voor jongeren!

Steeds minder jongeren in Nederland geloven, maar de jongeren die geloven, doen dit steeds actiever. Stichting Streef lanceert de podcast ‘Achter Jezus Aan’ om in gesprek te gaan met deze jongeren. Luuk Salomons (27) reist Nederland door om erachter te komen hoe deze jonge, en minder jonge christenen Jezus volgen. De eerste afleveringen zijn deze maand online gekomen.

Eerste gesprek
Het eerste gesprek is op 6 september geplaatst. Luuk gaat in deze aflevering in gesprek met Joshua van der Vegt (22) uit Harderwijk. Joshua deelt over  ‘journaling’, een mooie manier om in gesprek te gaan met God en iets wat zijn leven radicaal veranderd heeft. Ook is Luuk al langs Hierden geweest, om te praten met Roan Drost (23). Dit gesprek gaat over het uitdelen van Jezus’ liefde op straat. Twee mooie afleveringen, en er zullen er nog veel volgen. Elke week op zondag. Meer informatie is te vinden op https://streef.nl/achterjezusaan 

Jezus volgen verandert je leven

Jongeren in de kerk laten zien dat Jezus leeft en dat Hem volgen het mooiste avontuur ooit is. Dat is de missie die Stichting Streef heeft. Deze podcast is een voorbeeld van hoe deze missie tot uiting komt. Het is namelijk inspirerend om te horen hoe andere jongeren Jezus volgen. Daarom zullen de gesprekken ook draaien om die vraag: “Hoe ga jij achter Jezus aan?”

Dagelijks leven

Hoewel Luuk ook in gesprek gaat met (bekende) sprekers, draait de podcast niet om het ‘podium leven’. Streef! is vooral benieuwd hoe mensen Jezus volgen in hun dagelijks leven. Daarom zullen de gesprekken met deze sprekers ook meer draaien om hoe zij Jezus volgden toen ze nog jong(er) waren. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen