Nieuwe zaak om ‘strafbaarheid’ Nashville-verklaring

Transgender Netwerk Nederland (TNN) en de Nederlandse Organisatie voor Seksediversiteit (NNID) hebben een klacht ingediend tegen het oordeel van het openbaar ministerie dat de Nashvilleverklaring niet strafbaar is. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

De Nashvilleverklaring is een verklaring dat door evangelicale christenen in de Verenigde Staten is opgesteld, om Bijbelse waarden ten aanzien van seksualiteit en relaties te verdedigen. Dit ging over huwelijkstrouw, homoseksualiteit en polygamie.

Toen het echter in 2019 vertaald en gepubliceerd werd in het Nederland, werd het al gauw als een ‘antihomomanifest’ bestempeld. Er kwam een storm van kritiek, zowel vanuit de politiek, media als ook uit de christelijke wereld zelf. Vanuit de orthodox-christelijke wereld kwam er juist ook weer veel steun.

In 2020 sprak het OM in Amsterdam uit dat de Nashvilleverklaring niet strafbaar is. Hier wil het Transgender Netwerk Nederland iets aan doen, samen met Nederlandse Organisatie voor Seksediversiteit een klaagschrift heeft opgesteld tegen het oordeel van het OM. Zij stellen dat de uitlatingen in de Nashvilleverklaring ‘wel degelijk strafbaar; zijn.

Naar aanleiding van het beklag moet het gerechtshof uitspreken of het OM alsnog tot vervolging moet overgaan. De woordvoerster kan niet zeggen wanneer de uitspraak hierover wordt verwacht.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen